Tomaten crèmesoep

tomatencremesoep

Er is weinig soep uit blik die ik kan waarderen. Behalve de tomaten crèmesoep van Unox. Die hadden wij vroeger ook vaak. Zo’n blikje met een dikke tomatenpudding die je moet opwarmen en aanlengen met water. Het geheel is een typische tomatensoep, een smaak die je met verse tomaten niet kunt bereiken. Die soep wilde ik proberen na te maken!

In deze soep zitten dus geen verse tomaten. Dit is een echte voorraadkast soep. Misschien niet de gezondste soep, maar wel een erg lekkere en makkelijke optie. En ook nog eens enorm goedkoop. 

Als je opzoek was naar een culinair hoogstandje ben je hier vandaag aan het verkeerde adres. Al heb ik enkele maanden koksopleiding gedaan en dit was het eerste gerecht dat wij op school moesten maken. 

Maar dan met rijst en kipfilet erin. Wat trouwens dus best een leuke variatie is. Maar persoonlijk maak ik het liever af met gehaktballetjes en basilicum. Dit waren trouwens de gehaktballetjes van de IKEA. Ik zei toch al dat het geen culinair hoogstandje was? Maar stiekem is zo’n zak gehaktballetjes wel enorm handig om in de vriezer te hebben. Zeker met mijn drukke rooster begin ik wat gemakzuchtiger te worden. 

Over foute producten gesproken. Ik heb weer een lading nieuwe producten gekocht om te testen! Dit keer zelfs wat producten waar ik enorm naar uit kijk, zoals poptarts. Maar ook dingen waarvan ik nu al weet dat ik het niet lekker ga vinden. Zoals Jelly en kloppudding. Al komt dat misschien omdat ik sowieso niet van de toetjes ben. We gaan het merken! 

Eerst is het tijd voor deze makkelijke tomatensoep van tomatenpuree. 

Tomaten crèmesoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 eetlepel roomboter
  2. 2 eetlepel tomatenpuree
  3. 2 eetlepels bloem
  4. 500 ml bouillon
  5. 1 eetlepel crème fraîche
  6. 1 laurierblaadje
  7. 1 teen knoflook
  8. peper
  9. zout
Instructions
  1. Doe de boter in een pannetje, pers de knoflook en bak deze kort op.
  2. Voeg de tomatenpuree toe om te ontzuren.
  3. Voeg twee eetlepels bloem toe, deze moet je even kort garen zodat de bloem het vocht beter op zal nemen.
  4. Voeg nu geleidelijk de bouillon toe tot de soep een goede dikte heeft.
  5. Doe het laurierblaadje erbij en laat de soep enkele minuten pruttelen.
  6. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Maak de soep helemaal af met de crème fraîche.
Notes
  1. Maak de soep af met gehaktballetjes en basilicum of probeer het eens met kip en rijst. Simpel en goedkoop.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.