Zelf worstenbroodjes maken

stap9

Ik hou van bakken, maar ben eigenlijk niet van het zoete. Geen wonder dus dat ik enorm veel focaccia recepten op mijn blog heb staan. Graag zelf pizza bak of heerlijke quiches. Bakken is voor mij pure ontspanning. Kneden van het deeg, de juiste vormen maken en vervolgens voor het raampje van de oven zitten om te kijken of alles wel goed gaat. En natuurlijk is het resultaat opeten ook geen straf. Dit keer ging ik zelf worstenbroodjes maken. 

Ik heb al eerder worstenbroodjes gemaakt. Deze basisversie maar ook een keer een versie met appel en cheddar. Genieten. Cheddar past sowieso enorm goed bij worstenbroodjes. Het is eigenlijk een soort cheeseburger, maar dan als worstenbroodje. Dit recent kun je heel makkelijk aanpassen en vullen met cheddar. Dat heb ik ook gedaan! Mijn stapsgewijze foto tutorial kun je op Westwing vinden. Ik vind het enorm wennen dat mijn eigen recept en foto’s op een andere website staan. Maar ik ben er stiekem enorm trots op! 

Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie eens een kijken zouden willen nemen: https://www.westwing.nl/worstenbroodjes-met-cheddar/ en zouden willen zeggen wat jullie van het resultaat vinden. Willen jullie vaker zo’n foto tutorial hebben? Laat het weten!

Maar hier zal ik het basisrecept voor worstenbroodjes delen. Kan niet mislukken is is een gegarandeerd succes op elke brunch, lunch of borrel. Ik zou elke dag wel worstenbroodjes moeten eten. Nu ik weer studeer is het elke lunch of tussenuur weer een uitdaging om de kantine te weerstaan. Gelukkig heb ik geen hele lange dagen, dat maakt het alweer iets makkelijker. En anders maar gewoon zelf worstenbroodjes maken van te voren, want stiekem vind ik ze koud ook lekker. 

Worstenbroodjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Voor het deeg
 1. 250 gram bloem
 2. 110 ml melk
 3. 75 gram roomboter
 4. 1 eetlepel suiker
 5. 0.5 theelepel zout
 6. 1 zakje gist
Voor de vulling
 1. 500 gram half om half gehakt
 2. 40 gram paneermeel
 3. 1 ei
 4. klein beetje nootmuskaat
 5. peper
 6. zout
extra
 1. 1 ei om te bestrijken
Instructions
 1. Doe alle ingrediënten van het deeg bij elkaar in één schaal en kneed er een stevig deeg van.
 2. Wanneer je een mooi elastisch deeg hebt kun je het een kwartier laten rusten.
 3. Meng alles voor de vulling nu door elkaar.
 4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken
 5. Rol elk bolletje uit tot een ovaal
 6. Leg op elk stuk deeg een portie van de vulling.
 7. Vouw eerst de bovenkant en de onderkant naar binnen, rol het worstenbroodje vervolgens op.
 8. Klop het extra los en smeer elk worstenbroodje in met ei.
 9. Laat de broodjes een uur rijzen.
 10. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes vervolgens in een half uur af.
Notes
 1. Deze klassieker blijft lekker!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden
 1. GW
  GW zegt:

  Net een blik van asia green garden verstout, best te eten, beter dan kung fu bami, dat ik dacht te herinneren. Afz de toch nog even vlees etende misschien ooit vegetariër.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.