Granaatappel roze koeken

granaatappelrozekoek

De favoriete koek tijdens mijn jeugd. Een kleffe uit de automaat of een heerlijke van de bakker, het maakte mij niets uit. Voortaan ben ik fan van deze roze koeken met granaatappel. Granaatappel roze koeken zien er namelijk niet alleen heel erg schattig uit, ze smaken ook geweldig! 

Op zaterdag ga ik meestal samen met vriend naar de markt. Vroeg opstaan en vervolgens samen op de scooter, wind door mijn haren en tranen in mijn ogen. Ik vind het heerlijk. Op de markt kan ik mezelf lekker irriteren aan mensen die te langzaam lopen of spontaan stil gaan staan. Maar als ik voor weinig geld met een volle tas groenten en fruit wegloop, ben ik een gelukkig mens. 

Dit keer had ik bij mijn favoriete kraampje 4 granaatappels meegenomen voor 1 euro. Daar kun je ze natuurlijk niet voor laten liggen. Eenmaal thuis had ik alleen geen idee wat ik er mee zou willen maken. 

Ik kwam op veel hartige gerechten. Granaatappel is namelijk heerlijk door salades of bij couscous. De prachtige kleur fleurt elk gerecht op. Ik wilde de kleur gebruiken en hoe kun je die beter gebruiken dan in glazuur? En als je aan roze glazuur denkt, waar denk je dan aan? Inderdaad ja, roze koeken! 

En nu heb ik alsnog maar één granaatappel gebruikt. Wat zal ik eens van de rest maken? En zo zijn we weer terug bij af. Maar nu hebben we in ieder geval iets lekkers bij de thee. 

Granaatappel roze koeken
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 100 gram bloem
 2. 100 gram roomboter
 3. 100 gram suiker
 4. 2 eieren
 5. 1 granaatappel
 6. rasp van een halve citroen
 7. 100 gram poedersuiker
 8. snufje zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Mix eerst de roomboter met de suiker zacht en romig.
 3. Mix vervolgens ook de eieren er doorheen.
 4. Roer de citroenrasp en de bloem door het mengsel.
 5. Boter de vormpjes in, als je geen kleine gebaksvormpjes hebt, kun je ook een muffinvorm gebruiken. Vul de vormpjes in dat geval maar voor de helft.
 6. Bestrooi de vormpjes licht met bloem voordat je het mengsel erin doet.
 7. Bak de cakejes in 20 minuten gaar.
 8. Laat de cakejes helemaal afkoelen.
 9. Snij de granaatappel door de helft, sla met een lepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen.
 10. Hou de helft van de pitjes apart.
 11. De rest kun je in een zeef doen en boven een bakje de sappen eruit persen.
 12. Doe de poedersuiker in een ander schaaltje, voeg druppelsgewijs het sap toe.
 13. Doe dit erg voorzichtig en blijf roeren, het glazuur kan snel te dun worden.
 14. Wanneer het glazuur de juiste dikte heeft, kun je stoppen.
 15. Zorg dat de cakejes helemaal koud zijn en verdeel het glazuur over de cakejes.
 16. Strooi de overige granaatappelpitjes over de roze koeken.
Notes
 1. Ik maakte hier 6 grote roze koeken mee. Heerlijke verwennerij.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.