Pizzabroodjes maken

pizzabroodjes

Ik zou elke dag wel pizzabroodjes willen maken. Voornamelijk omdat ik ze elke dag ook wel zou willen eten. Ik hou echt niet van simpele boterhammen als lunch. Als ik dat mee naar school neem, kom ik altijd in de verleiding om naar de kantine te gaan. En wat zou ik in de kantine kiezen? Inderdaad, een pizzabroodje. 

Ik neem geen pizzabroodjes mee naar school. Maar ik stop wel altijd net iets meer aandacht in mijn lunches, dat scheelt gewoon een hoop geld in de kantine. Op dit moment ben ik vooral gek op bagels met tapenade, mozzarella, tomaat en basilicum. Zo’n klassieke combinatie kan natuurlijk nooit fout gaan. 

Als ik een dag de deur niet uit hoef, bak ik wel graag iets als lunch. En het fijne aan pizzabroodjes is dat het ook een ideale manier is om nog wat restjes op te maken. Je kunt er alles op kwijt wat je wilt, van paprika tot champignon en van chorizo tot geitenkaas. 

Ik heb mijn pizzabroodjes deze keer simpel gehouden met paprika, champignons en ui. Maar waar ik bijvoorbeeld ook gek op ben zijn dezelfde pizzabroodjes maken maar dan met gekarameliseerde ui en geitenkaas. Of wat dacht je van lekker fout alleen chorizo en kaas? 

En als je geen zin hebt om zelf deeg te maken, zou je natuurlijk ook gewoon een afbakbroodje doormidden kunnen snijden en beleggen. Maar persoonlijk houd ik van het zachte dikke deeg van deze pizzabroodjes. Het zijn geen Italiaanse mini pizza’s maar echte broodjes. 

Wat is jullie favoriete combinatie op een pizzabroodje? 

Pizzabroodjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Het deeg
  1. 500 gram bloem
  2. 1 zakje gist
  3. 300 ml water
  4. theelepel zout
  5. eetlepel suiker
  6. 2 eetlepels olijfolie
Toppings
  1. gezeefde tomaten
  2. 1 teen knoflook
  3. handje basilicum
  4. 3 champignons
  5. 1 ui
  6. 1 paprika
  7. handje uitgebakken spekjes
  8. geraspte kaas
Instructions
  1. Meng eerst alle ingrediënten door elkaar tot een deeg.
  2. Kneed het ruime tijd stevig met de hand of in een mixer.
  3. Wanneer je een mooi elastisch deeg hebt, kun je het een uur laten rijzen in de schaal onder een warme vochtige theedoek.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Meng ongeveer 200 ml gezeefde tomaten met 1 geperste teen knoflook.
  6. Hak de basilicum fijn en doe deze ook bij de gezeefde tomaten.
  7. Maak ondertussen alle toppings klaar.
  8. Snijd ze in kleine stukjes.
  9. In dit geval gooi ik alle groenten er rauw op, maar als je gekarameliseerde uien wilt, moet je deze eerst bakken.
  10. Verdeel het deeg in stukken, je kunt de pizzabroodjes zo groot maken als je zelf wilt. Ik haalde er 8 broodjes uit.
  11. Smeer de broodjes eerst in met de gezeefde tomaten en beleg ze vervolgens met alle toppings.
  12. Maak de pizzabroodjes af met een beetje geraspte kaas.
  13. Bak ze nu af in 10 a 15 minuten.
Notes
  1. Direct uit de oven het lekkerste, maar stiekem heb ik er de volgende dag ook mee ontbeten.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Oh, dat lijkt mij inderdaad lastig. Helaas heb ik echt helemaal geen ervaring met glutenvrij bakken. Ben wel benieuwd of het lukt!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *