Zelfgemaakte bapao
Zelfgemaakte bapao! Dat stond al onwijs lang op mijn lijstje met dingen die ik nog wilde maken. Ik had al bapao meel gehaald toen ik de vorige keer naar de toko ging, maar ik had helemaal geen stoompan. Toen ik laatst dus bij de IKEA een stoompannetje meenam, kon ik niet anders dan meteen aan de slag te gaan.
Wij aten deze broodjes op nieuwjaarsavond. Ik was zelf niet helemaal tevreden met het deeg, naar mijn mening moest dat toch wel iets luchtiger en dikker zijn. Ik had twee vullingen gemaakt, de bovenste op de foto is een kip saté vulling en de onderste is een vulling op basis van rundergehakt.
Voor het recept kun je denk ik prima dit recept gebruiken: http://inmyredkitchen.nl/bapao/
Zelf had ik geen gist, maar wel bakpoeder. Dus ik denk dat het daarom niet perfect is gelukt. Zodra ze bij mij wel perfect lukken zal ik ook nog een recept met jullie delen!
————————————————————————————————————–
Hmmm.. Lekker! Wil ik ook wel een keer maken. Wij hebben ook een keer iets gemaakt waar eigenlijk gist in moest, geen gist thuis en toch gemaakt, ook niet echt heel erg goed en lekker ^^
Ooh lekker zeg. Dit lijkt mij ook leuk om een keer te maken.
Ziet er goed uit!
Nerm! Dat ziet er echt 20x beter uit dan de goedkope broodjes die ik gewoon in de supermarkt haal. Veel meer vulling en gewoon nom! Lijkt me een leuk experiment maar ik heb helaas ook geen stomer, was die duur bij de ikea? :)
Zo’n stoom tussenstukjes voor in je pan was iets van 6 euro bij de IKEA. Valt dus enorm mee!
dat ziet er erg lekker uit ♥ krijg er honger van xx
Wat leuk dat je mijn recept voor het bapaodeeg hebt gebruikt! De truc is ook om het deeg niet al te dun uit te rollen, ik heb gemerkt dat ze dan beter worden.