Kippenragout recept

kippenragout

Ragout, ik vind dat echt heerlijk. Maar die blikjes zijn eigenlijk een beetje smakeloze troep. Zo’n gelei ragout, met smerige stukjes erin die door zouden moeten gaan voor kip. Dat vind ik echt helemaal niets. Wat ik lekker vind is als er echt draadjes van kip in zitten. Een goede verhouding vlees is belangrijk. Kwaliteit gaat voor kwantiteit. 

Daarom wilde ik het zelf maken! En het is eigenlijk heel simpel. Maar dat zeg ik over bijna alles hé? Probeer dit kippenragout recept zelf eens en laat me vooral weten hoe het ging. Als je een beetje wilt variëren kun je hier bijvoorbeeld ook champignons of prei aan toevoegen. 

Ragout is een goede manier om restjes op te maken. Volgens mij is alles wel lekker als je er ragout van maakt. En als je wilt kun je het zo ook gemakkelijk verwerken tot een kroket. Dat is natuurlijk al helemaal ultiem genieten.

Ik ben nooit zo goed in recepten precies uitschrijven, want in veel gevallen is koken helemaal niet zo precies. Je moet gewoon de basis principes onder de knie krijgen. In dit geval is dat een roux maken, als je daar dus nog niet bekend mee bent, lees dat dan hier. Een basistechniek die je zeker nog veel zult gaan gebruiken. Ik gebruik hem bijvoorbeeld vaak voor een gebonden soep zoals champignonsoep, maar ook in sauzen is dit enorm fijn. Zo maak je hiermee bijvoorbeeld een simpele bechamelsaus voor op je lasagne, of een heerlijke kaassaus voor bij de bloemkool. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Kippenragout
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 hele kip
  2. bloem
  3. roomboter
  4. zout
  5. peper
  6. peterselie
  7. laurierblad
Instructions
  1. Bestrooi de kip met peper en zout, bak de kip in een grote braadpan tot hij een beetje kleur heeft. Doe 2 liter water in de pan erbij, totdat de kip net onder staat. Doe hierbij 2 laurierblaadjes en breng dit aan de kook.
  2. Haal de kip er na 2 uur uit, giet het vocht door een zeef, bewaar het vocht.
  3. Laat de kip even liggen en afkoelen. Als de kip koel genoeg is kun je hem gaan plukken. We gaan de kip niet in blokjes snijden, maar trekken de draadjesstructuur van de kip uit elkaar. Dan krijg je straks heerlijk draadjes in je ragout.
  4. Smelt in een grote pan de roomboter, 1 flinke eetlepel. Voeg hier 2 eetlepels bloem aan toe en laat deze even garen.
  5. Voeg lepel voor lepel je kookvocht van de kip toe tot je ragout een goede dikte heeft.
  6. Doe het kippenvlees door de ragout en breng dit verder op smaak met peper, zout en peterselie.
Notes
  1. Heerlijk serveren op een boterham of (wat ongezonder) in een pasteitje.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
 
4 antwoorden
  1. Gwen
    Gwen zegt:

    Ik had met kerst ook een heerlijke kippenragout! Ook een basic recept als deze, alleen door de mosterd en kerriepoeder werd hij een beetje geel/groenig van kleur. Smaakte goed hoor, alleen zag er nog ‘erger’ uit dan uit een blikje. Ik vraag me echter af of ragout er ooit wel echt smakelijk uit gaat zien ;)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *