Krokettosti

krokettosti

Soms krijg je zo’n idee dat je gewoon wel moet proberen. Dat had ik met deze krokettosti. Ik ben gek op ragout. Het liefst in zo’n fout bladerdeeg bakje, maar op een simpele boterham vind ik het ook niet verkeerd. Ik zag een blikje in de supermarkt met “kroketvulling”, daar moest ik gewoon wel een tosti mee maken. 

Eigenlijk is de vulling van een kroket gewoon een dikke ragout. Dit heet een salpicon. Een zelfgemaakte ragout is natuurlijk duizend keer lekkerder. Dat hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen. Toch vond ik het zo als tosti stiekem ook best lekker. En laten we eerlijk zijn, zo’n blikje is soms natuurlijk wel erg makkelijk. 

Het was voor mij alweer enige tijd geleden dat ik ragout uit een blikje at. Vroeger kon mijn moeder nooit ragout kopen. Het verdween op mysterieuze wijze altijd uit de kasten. Ik vond het heerlijk om mee te lunchen met een boterham erbij. Zo waren wel meer producten nooit veilig met mij in huis. Gelukkig doe ik nu mijn eigen boodschappen. En mijn gebrek aan zelfbeheersing is één van de rededen waarom ik zulke dingen nooit meer koop. 

Los daarvan vind ik het ook veel lekkerder als ik het zelf maak. Dat is ook helemaal niet zoveel duurder. Het kost wel veel meer tijd. Voor de snelle makkelijke trek ga je dat niet maken. Voor mij gunstig, want anders zou ik het blijven eten. 

Wie geen zelfbeheersing heeft, moet maar slim zijn. Toch? 

Krokettosti
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 blikje ragout
  2. 8 boterhammen
Instructions
  1. Verdeel de ragout over 4 boterhammen.
  2. Doe de overige boterhammen hierop.
  3. Smelt een klein beetje roomboter in een pan.
  4. Bak de tosti's aan beide kanten op een zacht vuurtje.
  5. De tosti's moeten mooi goudbruin van kleur zijn.
  6. Bij mij heeft dit ongeveer 5 minuten per kant nodig.
Notes
  1. Direct serveren. Dit is genoeg voor 4 tosti's.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.