Bulgur bietensalade

bulgurbietensalade

De dag voordat je weer boodschappen gaat doen, is het soms een beetje zoeken in de kasten. Wat is er nog? Soms kom je dan op vreemde combinaties uit. De ene keer pakt dat enorm goed uit en de andere keer had je beter pizza kunnen bestellen. Door deze bulgur bietensalade was ik positief verrast. 

De rode kleur van bieten maakt eigenlijk alles geweldig. Vroeger hield ik nooit van bieten, maar toen kende ik eigenlijk alleen de bieten uit een potje. Sinds ik de verse bieten en de hele voorgekookte bieten heb ontdekt, ging er een wereld voor mij open. Zelf puur fijngesneden met een friszure dressing is het heerlijk. 

Deze bulgur bietensalade vond ik ook erg lekker. Dit keer serveerde ik het met wat salade die ik nog in mijn groentela tegenkwam. Een volgende keer zou ik dat lekker weglaten. 

Ik probeer meer groenten te eten en broccoli en courgette zijn dan mijn standaard keuzes. Ik ben er echt gek op. Komende week heb ik bijvoorbeeld 7 courgettes, 3 broccoli’s en 2 bloemkolen op de planning staan. Nog veel meer natuurlijk, maar dit zijn voor mij wel de echte toppers. 

Ik snap de richtlijn met 200 gram groenten nooit zo goed. Dat vind ik zó weinig. Maar dan moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik helemaal geen fruit eet. Ik heb dus wat vitamientjes in te halen. Doe mij maar een lekkere volle kom soep, gegrilde courgette of een simpele gekookte bloemkool. 

Welke groenten eten jullie graag? Of gaan jullie liever voor fruit? 

Bulgur bietensalade
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram bulgur
  2. 1 broccoli
  3. 500 gram bieten
  4. 1 ui
  5. 1 zure appel
  6. 100 gram zachte geitenkaas
  7. 1 bouillonblokje
  8. 1 eetlepel wijnazijn
  9. 3 eetlepel olijfolie
  10. 2 theelepel mosterd
  11. 1 eetlepel honing
Instructions
  1. Breng een pannetje met water aan de kook voor de broccoli.
  2. Breng een ander pannetje met water (400 ml) aan de kook voor de bulgur.
  3. Snij de roosjes van de broccoli, kook de broccoli in 10 minuten gaar. Ik hou van zachte broccoli, kook hem minder lang als je hem nog iets steviger wilt.
  4. Snipper de ui en snij de appel in kleine blokjes.
  5. Rasp de rode bieten grof.
  6. Wanneer het water voor de bulgur kookt, voeg een bouillonblokje toe.
  7. Doe de bulgur hierbij en draai het vuur ui. Laat dit met de deksel op de pan een kwartier staan.
  8. Doe de bieten, ui en appel vervolgens door de bulgur.
  9. Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mosterd en honing.
  10. Meng de dressing door de bulgur.
  11. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  12. Serveer de bulgur met de broccoli, verdeel de stukjes geitenkaas hier overheen.
Notes
  1. Dit is een ruime portie voor twee personen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
  1. Roos
    Roos zegt:

    Hmm.. Mijn lievelingsgroen zijn denk ik witlof, paksoi en ook courgette, al vind ik fruit superlekker. Ik eet elke dag wel een paar stukken fruit haha! Ik heb thuis ook nog bieten liggen, goedkoop op de markt gescoord.. Nu nog bedenken wat ik ermee ga doen.. ;-)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.