Witte bolletjes
Iets willen maken, op google intypen en het eerste beste recepten maar gewoon gaan maken. Soms heb je geluk, soms heb je pech. In dit geval werd het helemaal niet wat ik hoopte. Ik wilde eigenlijk heerlijke zachte witte bolletjes maken. Ze waren wit, maar ze waren niet zacht genoeg en ook niet bol genoeg.
Ik heb dit recept gebruikt: witte bolletjes.
Alleen duurde mijn eerste keer rijzen veel langer, omdat ik naar mijn werk moest. Misschien was het resultaat daarom niet super. Ik was wel verbaasd van hoe hoog het deeg stond toen ik terug kwam!
Witte bolletjes ga ik zeker nog een keer proberen, weet iemand een goed recept?
Oefening baart kunst :-). Je hebt het deeg veel te lang laten rijzen. Er zit erg veel gist in het recept, meer dan een uur laten rijzen kan al funest zijn voor het deeg. Kijk eens op mijn blog daar staat ook een aantal recepten voor zachte witte broodjes, bijvoorbeeld deze: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2010/06/zachte-witte-broodjes-5.html