Broodje kroket

kroket

Vanavond pas laat tijd om te eten, dus even snel een kroketje in het vet gegooid. Zelfgemaakte kroketjes, daar kan Mora niet tegenop. Deze had ik een maand geleden al gemaakt, maar je kunt ze prima in de diepvries bewaren.

Lastig om me precies te herinneren hoe ik deze kroketten heb gemaakt nu het alweer zo lang is geleden. Een recept houd je dus van me te goed.

Wel een aantal tips:

In veel kroketten die je koopt zitten stukjes vlees, persoonlijk vind ik draadjesvlees in een kroket veel lekkerder. Gaar dus grote runderlappen en trek die als ze gaar zijn uit elkaar voor heerlijk draadjesvlees. 

Peterselie. Een echte aanrader, het stond niet in het recept dat ik gebruikt had. Maar het voegt echt iets toe, probeer het eens! 

Laat je ragout goed afkoelen, anders is er bijna niet mee te werken. Maak je ragout dus al een dag eerder dan je de kroketten wilt gaan draaien. 

Dubbel paneren! Maar dit lijkt me niet meer dan logisch, je wilt geen gaten. Als je de mogelijkheid hebt, paneer dan samen met iemand. Anders is het best een lastig klusje. 

Ik heb normale broodkruim en Panko broomkruim gebruikt. Mijn voorkeur ging uit naar Panko, ziet er ook beter uit. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.