preikoekjes

Preipannenkoekjes

preikoekjes

Door de 3 euro challenge ben ik weer helemaal gemotiveerd om een oud project op te pakken. Een weekmenu op budget. Dit is één van die receptjes. Goedkoop om te maken maar toch erg lekker. Toen ik het maakte dacht ik dat het een grote teleurstelling zou worden maar ik was enorm positief verrast. En zeker mijn vriend was erg blij met dit gerecht! 

Ik hou niet van pannenkoeken, als kind aten wij het thuis ook maar zelden. Geef mij maar lekker een bordje pasta. Maar eigenlijk zijn pannenkoeken best leuk, je kunt er namelijk enorm veel kanten mee op. Die met suiker en stroop kennen we natuurlijk allemaal, maar persoonlijk hou ik vooral van de hartige varianten. 

Mijn vriend kwam een keer thuis nadat hij naar het pannenkoekenhuis was geweest met zijn familie en vertelde over een pannenkoek met hete kip, sla en knoflooksaus. Dat wil ik nog steeds een keer na maken. Geweldig toch?

Al vind ik simpel met wat kaas en roomboter ook wel erg lekker. De zoete vind ik als lunch of ontbijt wel lekker maar ben ik zo enorm snel zat. Terwijl ik ze bak denk ik dat er makkelijk veel op kan en uiteindelijk heb ik het na ééntje eigenlijk wel weer gezien. Hebben jullie dat ook?

Deze heerlijke preipannenkoekjes met kerrie maak je helemaal af door de simpele yoghurt knoflooksaus. Mocht jij nou een echte carnivoor zijn die een stukje vlees zou missen bij zo’n vegetarische maaltijd. Serveer deze pannenkoekjes dan met een een aantal plakken ham of wat pittig gemarineerde kipfilet. 

Wat zijn jouw favoriete pannenkoeken? 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Preipannenkoekjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 3 stronken prei
  2. 150 gram bloem
  3. 2 eieren
  4. 200 ml yoghurt
  5. 1 teen knoflook
  6. bosje bieslook
  7. halve eetlepel kerrie
  8. halve theelepel sambal
  9. peper
  10. zout
Instructions
  1. Snij de prei in dunne halve ringen, maak de prei altijd eerst goed schoon.
  2. Doe een klein beetje olie in een pan en fruit hierin de prei aan.
  3. Laat de prei even rustig bakken tot hij zacht begint te worden.
  4. Voeg de kerrie en de sambal toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop de eieren los en doe de bloem hierbij, roer goed door.
  6. Doe alle prei hierbij en meng alles door elkaar heen.
  7. Verwarm de pan weer met een beetje boter of olie.
  8. Maak kleine hoopjes van het beslag en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goud bruin.
  9. Maak de saus van de yoghurt, geperste knoflook en bieslook.
  10. Serveer de pannenkoekjes met de yoghurt knoflooksaus.
Notes
  1. Simpel en goedkoop!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
  1. Manon
    Manon zegt:

    Dit lijkt me heel erg lekker! Alhoewel ik gewone pannekoeken wel overheerlijk vind. Hartige pannekoeken met kaas en ui enzo vind ik ook lekker, dit wil ik zeker eens proberen :)

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Ik haalde er ongeveer 10 kleine pannenkoekjes uit en met twee personen kregen wij dat als avondmaaltijd net niet op.

      Beantwoorden
  2. Danielle
    Danielle zegt:

    Oh lekker! Ik ben dol op dit soort pannenkoekjes omdat ze vaak ook makkelijk mee te nemne zijn als lunch! Ik ga het dus zeker een keer maken om uit te proberen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *