risotto mais

Risotto met mais en kip

maisrisottoIk zou graag nog een keer vertellen over mijn liefde voor risotto, maar ik denk dat dat ondertussen wel duidelijk is. Ik probeer wel regelmatig nieuwe combinaties uit en deze keer besloot ik een bijna Amerikaanse versie te maken, risotto met mais en kip. 

Zowel ik als mijn vriend zijn eigenlijk geen enorme mais-eters. Aan de kolf vind ik het heerlijk, maar uit blik vind ik het vaak niet zoveel toevoegen. Maar beide waren we erg blij met deze risotto! Het knapperige en zoete van de mais past hier echt perfect bij! 

Voor mij is dit echt ultiem comfort food. Zo’n bord wil je gewoon op schoot hebben als je even niet helemaal lekker bent. Na een vermoeiende en koude dag. Al is het dan natuurlijk nog lekkerder als je zelf niet in de keuken hoeft te staan. Geef dit recept dan maar aan je man, vriend of kinderen en plof zelf op de bank neer. 

Soms moet ik wel lachen. Krijg ik complimentjes over hoe lekker mijn eten eruit zien en of ik het ook eens voor hun wil maken. Geen probleem overigens, maar probeer gewoon het recept eens! Ik schrijf ze niet voor niets uit, hoop ik. 

Al is er ook niets mis met gewoon plaatjes van eten kijken hoor. Dat doe ik ook graag! Zeker op Instagram


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Risotto met mais en kip
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 drumsticks
 2. 150 gram risotto rijst
 3. 1 ui
 4. lente ui
 5. 2 blikjes mais
 6. 1 glas witte wijn
 7. Parmezaanse kaas
 8. 1 eetlepel crème fraîche
 9. bouillon
 10. 25 gram roomboter
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Kruid de kip naar smaak, alleen peper en zout is al lekker. Maar ik hou bijvoorbeeld ook enorm van paprikapoeder, kerrie en een klein beetje kaneel.
 3. Doe de kip in de oven voor ongeveer 40 minuten.
 4. Snipper een uitje en bak deze in een grote pan aan.
 5. Voeg de risotto rijst toe en bak deze ook mee.
 6. Blus met een glas witte wijn.
 7. Wanneer de wijn is opgenomen kun je vervolgens telkens bouillon blijven toevoegen.
 8. Blijf roeren en blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.
 9. Doe de mais bij de risotto.
 10. Maak de risotto af met de crème fraîche, roomboter en Parmezaanse kaas naar smaak.
 11. Serveer de risotto met wat fijn gesneden lente ui en leg de kip hierop.
Notes
 1. Tijd voor comfort food!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
11 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.