Kip Parmezaan
Kip Parmezaan, eigenlijk klinkt dat een stuk minder lekker dan chicken Parmesan. Maar toch houd ik het lekker in het Nederlands. Ook een klein beetje omdat dit niet de officiële “chicken Parmesan” is, in mijn tomatensaus heb ik namelijk als extra smaakmaker olijven gebruikt.
Soms ben je aan het koken en heb je al zoveel honger dat je het liefst alles uit de pan al op zou eten. Regelmatig sta ik dan ook in de keuken te snoepen van een saus of gerecht dat ik aan het maken ben. Deze keer kon dat niet en dat terwijl ik echt enorm veel honger had. Of trek had, je schijnt niet te mogen zeggen dat je honger hebt.
En vervolgens het grootste nadeel van een foodblogger zijn, je moet ook nog eens geduld hebben en foto’s maken van je gerecht. Anders heb je helemaal niets om op je blog te zetten, terwijl je een recept dat goed bevalt het liefst dezelfde avond nog plaatst.
Fanatiek dat ik ben heb ik dus toch foto’s gemaakt, maar mijn geduld was nog maar beperkt. Een paar foto’s schieten en snel op de bank ploffen. Mijn vriend een bord in zijn handen proppen met ondertussen afgekoeld eten en zo snel mogelijk de spaghetti naar binnen slurpen. Met elke hap trekt mijn humeur weer een klein beetje bij.
Mijn vriend maakt ondertussen een hoop tevreden geluidjes terwijl hij eet, volgens mij overdrijft hij expres een beetje zodat ik weer een beetje kan lachen. Ondertussen kent hij mij goed genoeg en weet hij dat ik het liefst niet praat tijdens het eten, zeker niet als mijn humeur al verpest was door de honger. Maar zodra mijn bord leeg is, is alles weer goed. Ja, dat doet eten met mij.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 kipfilets
- half bolletje mozzarella
- 10 groene olijven
- 1 ui
- 1 blik tomaten
- bosje peterselie
- bosje basilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram broodkruim
- 1 ei
- 2 tenen knoflook.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en pers de tenen knoflook.
- Doe de ui en de knoflook samen met de olijven en het blik tomaten in een pan.
- Breng dit aan de kook.
- Breng op smaak met peterselie, basilicum, peper en zout.
- Haal de staafmixer door de saus tot er geen grote stukjes meer in zitten.
- Sla de kipfilets een beetje platter.
- Klop het ei los en haal de kipfilets erdoor.
- Mix het broodkruim met de Parmezaanse kaas en haal de kipfilet hier ook doorheen.
- Bak de gepaneerde kipfilet nu aan beide kanten even goud bruin.
- Doe de tomatensaus in een ovenschaal, leg de kip hierop.
- Schep een lepeltje van de tomatensaus op de kip.
- Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de kipfilet.
- Plaats in de oven voor 20 minuten.
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Kook de spaghetti in ongeveer 8 minuten gaar.
- Serveer direct.
- Heerlijke kip met Parmezaanse kaas in een tomatensaus.
- With love,
Dat ziet er goddelijk uit
Ik heb dit nog nooit gegeten, maar het ziet er ongelooflijk lekker uit! Dit recept sla ik zeker op :D