eenpans pasta

Eenpans pasta bolognese

Eenpans pasta bolognese Ik hou van pasta. Het was het eerste wat ik zelf kon koken. Logisch, want pasta maken kan iedereen. Super simpel maar wel super lekker. Het enige waar ik dan wel een hekel aan heb is dat je zoveel afwas hebt. Een grote pan om de spaghetti te koken, de vergiet om de pasta af te gieten en een grote braadpan om de saus te maken. De hele keuken is een chaos en de berg afwas puilt uit. 

Met deze pasta heb je daar geen last meer van. Deze kun je helemaal klaarmaken in maar één pan! Ben ik de enige die daar helemaal enthousiast van word? 

Ik ga dit met nog veel meer verschillende pasta’s proberen, wat dacht je van een heerlijke pasta met spinazie? Maar eerst laat ik jullie deze eenpans pasta bolognese zien. Geen traditionele bolognese, ik vind dit een fijne saus om restjes groenten in te verwerken. Dit keer dus wat paprika’s die ik nog had liggen. 

Voeg hier vooral alles aan toe dat je zelf lekker vind. Champignons, broccoli of spekjes zouden bijvoorbeeld ook lekker zijn. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Eenpans pasta bolognese
Serves 2
Een heerlijke pasta waarvoor je maar één pan nodig hebt!
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram volkoren pasta
 2. 10 wortelen
 3. 2 rode paprika's
 4. 10 trostomaten
 5. 200 gram gehakt
 6. 1 grote ui
 7. handje basilicum blaadjes
 8. oregano
 9. 200 ml rode wijn
 10. 300 ml bouillon
 11. peper
 12. zout
 13. 2 tenen knoflook
Instructions
 1. Je kunt ervoor kiezen om de paprika's eerst te ontvellen. Leg ze voor 45 minuten in een oven op 200 graden. Haal ze eruit en doe ze in een diepvrieszakje voor 10 minuten. Zo stomen de vellen los en kun je ze er zo aftrekken. Als je dit niet doet, moet je de paprika met het gehakt samen bakken.
 2. Zet de pan op met water en breng dit aan de kook. Maak een kruis aan de onderkant van de tomaten.
 3. Doe de tomaten in het water en wanneer ze ziet dat het schilletje in het kruisje een beetje omhoog komt kun je ze eruit halen en direct in koud water leggen.
 4. Trek de vellen van de tomaten af en snij de tomaat in kleine stukken.
 5. Giet het water uit de pan.
 6. Snipper een uitje fijn en bak deze samen met het gehakt in de braadpan. Wanneer je de paprika niet ontvelt moet je nu ook de paprika meebakken anders kun je deze later toevoegen.
 7. Snij de wortelen in kleine stukken, pers de knoflook en hak de basilicum.
 8. Wanneer het gehakt rul gebakken is kun je alle andere dingen toevoegen.
 9. Breng alles aan de kook en roer de pan regelmatig even door. Houd goed in de gaten wanneer de pasta mooi gaar is.
 10. Je zult merken dat je vanzelf een mooie saus krijgt.
Notes
 1. Direct serveren.
 2. Kleine opmerking: ik eet in verhouding veel groenten (saus) en minder pasta. Als je meer pasta toevoegt zou dezelfde hoeveelheid saus ook genoeg kunnen zijn voor 4 personen.
 3. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
Eenpans pasta bolognese

 

7 antwoorden
 1. Amelia
  Amelia zegt:

  Aaah lekker, ik hou van pasta!
  Leuk trouwens, dat je een kijkje nam op mijn blog! Grappig eigenlijk, want ik kwam via Kelly weer op jouw blog terecht. Zo ontdek je toch de kleinere blogs. Ookal is die van jouw way better haha!
  X Amelia

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.