Gefrituurde bloemkool

gefrituurdebloemkool

Ik had een keer zin in een ander snack. En aangezien bloemkool mijn favoriete groente is, wilde ik daar eens mee experimenteren. Niet standaard gekookte bloemkool met een kaassausje. Ook al zou ik daar makkelijk een hele schaal van kunnen leegeten. Gefrituurde bloemkool is natuurlijk niet de gezondste keuze, maar wel een leuke variatie. 

Misschien ben ik de enige die zo’n fan is van bloemkool. Mijn vriend maak ik er helaas helemaal niet blij mee. Soms eet ik daardoor ’s middags al iets van bloemkool, zodat ik hem er niet altijd lastig mee hoef te vallen. 

Wist je dat bloemkool ook heerlijk kunt verwerken in puree? Of je kunt er een soort rijstkorrel van maken zodat je een risotto van bloemkool kunt maken. Maar mijn favoriete manier om bloemkool klaar te maken blijft toch gewoon simpel met een kaassausje. En eigenlijk is het heel erg slecht dat de bloemkool met kaassaus nog niet op mijn blog staat, die houden jullie te goed! 

Als kind had ik altijd enorm veel vriendjes en vriendinnetjes die geen bloemkool lustte. Terwijl zijn in vriendenboekjes trots pannenkoeken of patatjes opschreven bij “Wat is jou lievelingseten?”, twijfelde ik tussen bloemkool of pasta. Ik ben misschien een klein beetje vreemd. 

Hoe eten jullie bloemkool het liefst? 

Gefrituurde bloemkool
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Voor de gefrituurde bloemkool
  1. 1 kleine bloemkool
  2. 2 eetlepels bloem
  3. 2 eetlepels kwark
  4. 50 ml water
  5. 1 ei
  6. zout
Voor de saus
  1. 2 eetlepels mayonaise
  2. 1 theelepel kerrie
Instructions
  1. Snij mooie kleine roosjes van de bloemkool.
  2. Verwarm de frituur voor op 180 graden.
  3. Kook de bloemkool in 5 minuten beetgaar.
  4. Laat de bloemkool uitlekken.
  5. Maak een beslag van het ei, de kwark, de bloem, het water en een beetje zout.
  6. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en laat ze vervolgens rustig in de frituur zakken.
  7. Bak de roosjes in ongeveer 5 minuten mooi goudbruin.
  8. Maak het sausje door de mayonaise met de kerrie te mengen.
  9. De bloemkoolroosjes even laten uitlekken op een keukenpapiertje.
  10. Direct serveren.
Notes
  1. Een keer wat anders met bloemkool.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.