Kloppudding

kloppuddingaardbei

Je bent er gek op of je hebt er in je jeugd trauma’s van opgelopen. Vandaag test ik kloppudding van Dr. Oetker. Wij aten dit thuis eigenlijk nooit. Wij werden thuis verwend met de Mona pudding en vaak deelde wij zo’n hele pudding niet eens, oeps! 

Ik zag deze pakjes wel altijd staan en heb het altijd fascinerend gevonden. Alleen wat poeder toevoegen aan melk en je hebt een toetje? De pakjes kosten ongeveer 60 cent, dat is voor een halve liter melk. Dat is niet duur! 

Ik heb voor jullie drie samen getest. De vanille, banaan en aardbei. Ze hebben ook nog framboos, chocolade en karamel. 

De kloppudding is natuurlijk erg simpel om te maken. Je doet het poeder met een halve liter melk in een schaal en klopt dit een minuut. Na een minuut doe je het vast in de schaaltjes en laat je het vervolgens 10 minuten opstijven in de koelkast. De eerste keer liet ik het opstijven in de schaal en deed ik het daarna pas in de bakjes. Dan ziet het er echt een heel stuk minder lekker uit. 

kloppudding

Ik moet eerlijk toegeven, de kleurtjes zien er best leuk uit. De geur die uit de pakjes komt is vooral erg chemisch. De banaan doet mij direct aan die snoepjes denken. Een chemische smaak of geur hoeft dus niet altijd iets negatiefs te zijn. 

Helaas vond ik de smaak wel heel erg saai. De aardbei is echt te chemisch, de structuur vond ik ook niet fijn. De banaan had ik na de geur hoge verwachtingen van, maar die viel helaas ook tegen. De enige die ik persoonlijk wel lekker vond, want de vanille smaak. Maar aan de andere kant zou ik veel liever gewoon vanille vla eten. 

Ik vind die foute toetjes van 20 cent ook lekkerder. Ken je die? Die heb ik echt veel te vaak op vroeger, zou ik nog eens moeten eten. 

Al met al zou ik deze kloppudding niet nogmaals kopen. Ik kan me wel voorstellen dat dit gemakkelijk is om in huis te hebben. En ik kan me ook voorstellen dat kinderen dit best wel lekker vinden. 

Het is morgen (24 oktober) trouwens toetjesdag! Mona komt met nieuwe en verbeterde puddingen en deze kun je bij verschillende pannenkoekenhuizen gratis proeven. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de nieuwe smaak. 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.