blauwe kaas pasta witlof

Pasta met witlof en blauwe kaas

Pasta met witlof en blauwe kaasNiet schrikken, deze foto is beetje overbelicht. Ik heb van mijn ouders studiolampen gekregen zodat ik ook in de winter lekker door kan met foto’s maken. Ik maakte tegenwoordig mijn eten ’s middags zodat ik van het daglicht kon profiteren en warmde het ’s avonds nog een keer op. Niet ideaal. Maar nu moet ik nog wel een klein beetje oefenen met de lichten. 

Even een snelle simpele maaltijd. Ik was nooit gek op blauwe kaas en had eigenlijk ook niet verwacht dat mijn vriend dit zou lusten. Maar dat viel gelukkig erg mee! Ik heb bij het GEEF! café een paar keer met blauwe kaas gekookt, altijd erg lekker! Heb nu ook erg veel zin om hier thuis verder mee te experimenteren en heb al een enorm tof idee in mijn hoofd! 

Misschien denken jullie dat jullie ook geen blauwe kaas lusten. Maar probeer het vooral nog een keer. Puur zou ik het ook nog niet eten, maar verwerkt in een quiche is het bijvoorbeeld erg lekker. Het combineert ook erg goed met zoete dingen zoals druiven, pruimen of peren. 

Deze pasta met witlof en blauwe kaas zet je binnen 20 minuten op tafel, perfect voor de doordeweekse avond. Maar toch een keer wat anders!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Pasta met witlof en blauwe kaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram pasta
 2. 100 gram blauwe kaas
 3. 100 gram crème fraîche
 4. 1 glas witte wijn
 5. 3 stronken witlof
 6. 200 gram champignons
 7. peterselie
 8. tijm
 9. 1 teen knoflook
 10. peper
 11. zout
Instructions
 1. Snij de witlof in stukken en kook deze samen met pasta in 7 minuten gaar.
 2. Giet de pasta af en verwarm nu in dezelfde pan de wijn met de crème fraîche en de blauwe kaas.
 3. Breng dit verder op smaak met peper, zout en tijm.
 4. Doe de pasta bij de saus en roer dit goed door.
 5. Bak in een pan de champignons met een geperste teen knoflook en voeg op het eind wat gehakte peterselie toe.
 6. Serveer de pasta met de gebakken champignons
Notes
 1. Snel en simpel!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   De blauwe kaas heeft wel een typische sterke smaak. Met geitenkaas zou het ook kunnen.

   Anders zou ik de kaas weglaten en er eerder een romige saus van maken met bijvoorbeeld ham erin.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.