Vorm behoudende koekjes

koekjesKoekjes bakken, het is één van de eerste dingen die je waarschijnlijk in je leven bakt. En ze worden nooit smerig, tenminste dat is mij nog nooit gelukt. Maar ze lopen altijd uit, rijzen als een malle of zakken helemaal in. Ik heb allemaal leuke vormpjes en stempels maar nooit een deeg dat daarvoor geschikt was.

Hiermee kan ik eindelijk koekjes maken die hun vorm behouden! En ze zijn nog lekker ook.

Wat heb je nodig?

 • 150 gram boter
 • 150 gram suiker (ik gebruikte de suiker die ik met wat vanille stokjes had weggezet)
 • 300 gram bloem
 • 1 ei
 • Zout

Kneed bovenstaande ingrediënten tot een deeg. Ik doe het zelf graag met de hand, je kunt het natuurlijk ook met een keukenmachine doen. Laat het deeg even een halfuurtje in de koelkast rusten voordat je het verder gaat verwerken. Rol het deeg vervolgens uit en steek er leuke vormpjes uit. Sla ondertussen je vriend een paar keer weg die van het deeg wil snoepen en verwarm je oven vast voor 180 graden. Voor de koekjes natuurlijk, niet voor je vriend.

Plaats de koekjes 10 minuutjes in een voorverwarmde oven. En voila, je haalt ze er precies hetzelfde uit als hoe ze erin gingen. Maar dan gebakken!

koekjesklaar

8 antwoorden
 1. Stella
  Stella zegt:

  Oeps, nu schaam ik me best wel, maar mijn eerste keer koekjes bakken was een drama! Ik vond het deeg iets te plakkerig geloof ik dus voegde ik er wat MELK aan toe; geen succes dus, niet doen! Deze koekjes klinken erg lekker, en zo zien ze er ook uit! Mmmm! Misschien moet dit me dan nog wel lukken! Liefs, Stella.

  Beantwoorden
 2. Maaike
  Maaike zegt:

  haha klopt, de hartjes worden meestal ovaal of rond of zo xD Dit ga ik dus wel even opschrijven en dan de volgende keer bij het koekjes bakken gebruiken :)

  Beantwoorden
 3. Daisy
  Daisy zegt:

  Kan je met dit deeg ook gewoon kleine balletjes maken? Ik wil jam koekjes maken alleen mijn deegballetje stortte steeds in in de oven met andere recepten :’)

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit jam koekjes heb gemaakt, dit deeg loopt niet uit, dus dan zou ik ze al vormen zoals je wilt. Denk dat het dan wel moet lukken.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.