aardappeltjes oven

Aardappel pakketje

aardappelpakketjelogo

Even een snel en simpel recept. Ik doe deze maand weer mee aan de foodblogswap. Even de laatste voor mij, ik ben best streng voor mezelf als ik op dieet ben en het is dan ook lastig om een recept uit te zoeken. Ik mocht deze maand koken van het blog http://es-factory.nl/. En het recept dat ik heb uitgekozen doet haar niet helemaal eer aan. Er staan veel spannendere en bijzondere recepten op, dus laat je hierdoor vooral niet misleiden. Ik heb dit recept gekozen omdat ik er gek genoeg zelf nooit aan heb gedacht om aardappel zo klaar te maken.

Dit pakketje was overigens voor mijn vriend, zelf zat ik aan een puree van bloemkool. Wel heb ik een paar stukjes geproefd en ik vond het erg lekker! Ik vind de aardappel zo lekkerder dan gewoon gekookt. Ook is het lekker lui, je hoeft er niet naar om te kijken en je hebt geen afwas. Dat maakt mij altijd wel blij.

In het originele recept werd dit gemaakt met een kruidenboter en een beetje ui. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke kruiden jij het lekkerste vind. Ik maakte het met kerrie. Wisten jullie dat kerrie niet één kruid is maar een mengsel van verschillende kruiden? Mijn voorkeur gaat uit naar Chan’s masala.   Die is onwijs lekker voor zulke gerechten.

 

Aardappel pakketje

Wat heb je nodig:

 • Aardappel. Ik gebruikte ongeveer 8 kleine krieltjes
 • Kerriepoeder
 • Olie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aardappel in kleine blokjes. Rol de een rol aluminiumfolie af en leg hierop de blokjes aardappel. Doe hier ongeveer een halve eetlepel kerrie overheen en een klein beetje olie. Hussel het een beetje door elkaar zodat overal olie en kruiden zitten. Vouw het pakketje nu dicht. Ik vouw voor de zekerheid de randen altijd meerdere keren om. Je wilt dat er geen lucht uit kan.

Leg het pakketje nu voor 3 kwartier in de oven. Inclusief pakketje op bord serveren, voorzichtig doen bij het openmaken want dan komt de stoom er ineens uit.

Smakelijk!

With love,


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

3 antwoorden
 1. Es
  Es zegt:

  Ooooh! Jee! Ik wist niet eens meer dat dat recept op mijn blog stond! Is al een heel oude post! Wel leuk dat je het weer even onder de aandacht hebt gebracht.

  Ja, met die kruidenboter. Dat zal ik wel weer eens over hebben gehad van één of ander etentje…
  De volgende keer zal ik ook kerrie gebruiken. Dat doe ik namelijk altijd wel met mijn ‘gewone’ gebakken aardappelen.

  Beantwoorden
 2. Amelia
  Amelia zegt:

  Hi
  wat een lekker recept zeg, helaas kan ook ik het voorlopig niet eten. Ik sta op dieet haha en wil 35 kilo afvallen, even doorzetten dus. Maar je hebt een onwijs leuke blog! misschien wil je ook eens een kijkje nemen op mijn blog?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.