poffertjes

Poffertjes bakken

poffertje

Poffertjes zijn veel lekkerder dan pannenkoeken. Tenminste, dat vind ik. Toch maakte ik nooit poffertjes want ik had geen poffertjespan. Ik probeer mezelf altijd in te houden als het gaat om extra keukenattributen die je maar voor één gerecht kunt gebruiken. Maar dit keer was de verleiding te groot. Ik koos een simpele poffertjes pan uit. Ik heb nu al zin om allemaal verschillende soorten poffertjes te gaan bakken! 

Als mijn kleine neefje en nichtje hierheen komen zorgen we altijd dat we een zak kant en klare poffertjes in huis hebben. Een soort back-up plan mochten ze mijn eten niet lusten, je weet het nooit met kinderen. Tot nu toe is het overigens altijd goed gegaan. Maar ik kook dan ook gewoon kindvriendelijke maaltijden. Gefrituurde kip, mini pizza’s of barbecue, dat kan natuurlijk niemand weerstaan. Maar voortaan kan ik gewoon verse poffertjes bakken mochten ze iets niet willen eten. Je moet toch iets doen om goed te scoren als “tante”. 

Overigens score ik als vriendin ook goed met deze poffertjes bij mijn vriend. Die oude snoepkont is blij met alles wat zoet is. Met pannenkoeken maakt hij de raarste combinaties zoals pindakaas met stroop, maar deze poffertjes hebben echt niet meer nodig dan een beetje poedersuiker en roomboter. 

Wat vinden jullie het beste moment om poffertjes te eten? Ik vind ze als diner niet geweldig omdat ik dan liever gewoon een hartige maaltijd eet. Als ontbijt en lunch vind ik ze wel echt snoepen. Maar ik verwacht dat ik ze ook wel een keer als midnight snack zal bakken. Het is zo simpel omdat je er natuurlijk niet veel voor nodig hebt. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

Poffertjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 250 gram bloem
 2. 300 ml melk
 3. 2 eieren
 4. 1 theelepel kaneel
 5. 0.5 zakje bakpoeder
 6. snufje zout
 7. roomboter om in te bakken
Instructions
 1. Maak je beslag door de bloem, eieren, melk, zout, kaneel en bakpoeder door elkaar te roeren.
 2. Blijf met een garde goede mixen tot er helemaal geen klontjes meer in zitten.
 3. Verwarm de poffertjes pan met een beetje roomboter erin.
 4. Verdeel het beslag in de poffertjespan, ik gebruik hiervoor een spuitflesje. Je kunt ook een spuitzak of gewoon een lepeltje gebruiken.
 5. Wanneer je luchtbellen aan de bovenkant ziet komen kun je de poffertjes omdraaien, bak ze ook aan deze kant tot ze een lekker kleurtje hebben.
 6. Serveer ze direct met een beetje poedersuiker en roomboter.
Notes
 1. Ik haalde uit dit recept ongeveer 80 poffertjes.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

6 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Mmmm ik heb al héél erg lang geen poffertjes meer gehad. Ik heb inderdaad ook geen poffertjespan, dus kan het thuis ook niet bakken. Helaas hebben wij echt geen ruimte meer voor meer pannen, dus dit kan ik pas maken wanneer we over een paar jaar verhuisd zijn haha!

  Beantwoorden
 2. Ilona
  Ilona zegt:

  Nog veeeeeeeel lekkerder (en traditioneler) vind ik het om de helft gewone bloem en de helft boeweitmeel te gebruiken.
  Dit weekend zelf maar weer eens eten, ik krijg er helemaal zin in. :)

  Beantwoorden
 3. Emma
  Emma zegt:

  Nu krijg ik ontzettend jeukende handen om poffertjes te maken, wie weet staat dit morgen wel op mijn menu! Bedankt voor de inspiratie maar weer! ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.