Chocolademelk lepels

chocolepel

De winter is niet compleet zonder warme chocolademelk. Nu zie je in de winkel wel eens van die blokjes chocolade op een lepel staan, ziet er leuk uit maar ik vind ze veel te duur. Daarbij is het natuurlijk veel fijner als je zelf kunt kiezen welke chocolade je gebruikt. Daarom maken wij deze chocolademelk lepels gewoon lekker zelf!

Ik was eerst van plan om ze in een ijsblokjes vorm te maken, maar besloot dat ik dat toch net iets te klein vond voor een fijne mok chocolademelk. Daarom maakte ik deze lepels in shot glaasjes. Al zouden silicone vormen wel makkelijker zijn om de chocolade er weer uit te halen wanneer deze hard is. 

Ik heb mijn glaasjes gewoon even in heet water gehouden zodat de randjes een beetje zouden smelten en de lepel goed uit het glaasje kwam. 

Terwijl jullie dit artikel lezen denken jullie misschien “Hiervoor heb ik toch geen recept nodig?”. Inderdaad, maar hopelijk kan ik jullie hiermee wel inspireren om dit ook eens zelf te maken. 

Smelt de chocolade, doe deze in de juiste vormpjes. Versier als je wilt, zet er een lepel in en laat de chocolade weer hard worden. 

Ik had hele pure chocolade, daarom deed ik nog wat parelsuiker over de chocolade. En laten we eerlijk zijn, dat ziet er toch ook gewoon leuker uit?

Ik gebruik standaard pure chocolade, ben ook erg benieuwd hoe dit met witte chocolade is. Al ben ik bang dat het dan veel te zoet is voor mij. 

Helaas, of gelukkig is de chocolade nu op. Het is zo’n verleiding om dit te maken als je nog chocolade in huis hebt liggen. 

chocomelklepel

11 antwoorden
  1. Sara
    Sara zegt:

    Dit is echt echt écht iets voor mij! Je hebt me zeker geïnspireerd. Ohhhh ik heb nu al zin om een chocolade te kopen met kleine stukjes caramel er in om daar vervolgens chocolademelk mee te maken! <3

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.