Kleur in de keuken! – Basisrecept cupcakes

cupcake

Ik kreeg van Sencor een prachtige nieuwe keukenmachine. Een staande mixer in een prachtige felle kleur. Een kleur die mijn camera blijkbaar niet wil pakken, of ik ben kleurenblind. Hij is turquoise, op de foto lijkt het erg blauw. Ik raakte direct geïnspireerd en dook de keuken in om heerlijke cupcakes te maken. Ik deel graag mijn basisrecept voor cupcakes met jullie. 

De hype rond cupcakes is alweer lang voorbij, nu zouden we allemaal macarons moeten eten. Ook erg lekker, maar ik vind cupcakes toch altijd plaatjes om naar te kijken. Net als deze keukenmachine trouwens. Ik was zo enthousiast toen hij binnenkwam en het was nog mijn favoriete kleur ook. Ik was direct verliefd. 

Je wil in de keuken natuurlijk graag producten die functioneel zijn. Een prachtig maar bot mes, daar heeft niemand wat aan. Maar als je nou de kwaliteit en het uiterlijk allebei kunt hebben? Dan willen wij dat toch allemaal. Het is tenslotte toch een item dat op het aanrecht blijft staan. Ik heb het wel een beetje gehad met al die lelijke grauwe apparatuur. 

Sencor heeft trouwens ook veel keukenapparatuur in pastelkleuren. Dat is helemaal te schattig, toch? Ik denk alleen dat ik mijn vriend niet kan overhalen tot pastelkleuren in huis.

cupcakes

Een staande mixer is trouwens enorm handig. Ik dacht vroeger altijd dat het een beetje overbodig zou zijn, maar het is zo fijn dat je handen vrij zijn tijdens het mixen. Geen schalen die omvallen en keukens die helemaal onder de bloem zitten. Of ben ik de enige die zo onhandig is? 

Deze staande mixer wordt geleverd met een garde, mixer en een deeghaak. Voor 119,99 euro (dat is toch geen geld?) heb je een complete mixer voor al je baksels. Hij heeft verschillende standen en is enorm simpel in gebruik. Je kunt hem direct gebruiken. Stekker in het stopcontact en gaan. 

mixer

Het is trouwens ook enorm fijn dat de mixer enorm stevig staat. Er zitten zuignapjes aan de onderkant. Hij gaat er niet zomaar vandoor. 

Al met al is deze mixer dus onmisbaar voor iedereen die gek is op bakken. Hij heeft een goede prijs en ziet er prachtig uit. 

Maar het is tijd om cupcakes te bakken. Later deel ik nog mijn recept voor botercrème met jullie, maar je kunt de cupcakes natuurlijk ook puur eten of versieren met marsepein of fondant. 

Basisrecept cupcakes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 125 gram zelfrijzend bakmeel
 2. 125 gram suiker
 3. 125 gram roomboter
 4. 2 eieren
 5. 4 eetlepels melk
 6. snufje zout
Instructions
 1. Zorg ervoor dat de producten op kamertemperatuur zijn.
 2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 3. Splits het eiwit van de dooier, klopt de eiwitten eerst luchtig.
 4. Haal het eiwit daarna uit de mixer, en mix de boter romig.
 5. Voeg de suiker toe en mix dit weer romig.
 6. Voeg vervolgens de melk, de bloem, een snufje zout en de eidooiers toe.
 7. Mix alles tot een glad beslag.
 8. Doe cupcake papiertjes in de vorm.
 9. Vul elk vormpje voor ongeveer de helft. Dit beslag was precies genoeg voor 12 cupcakes.
 10. Plaats de cupcakes 20 minuten in de oven.
 11. Controleer voordat je ze eruit haalt met een satéprikker of ze gaar zijn. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, zijn ze goed.
Notes
 1. Precies 12 cupcakes, hoe ga jij ze versieren?
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
– Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

 

4 antwoorden
 1. Lisanne
  Lisanne zegt:

  Mijn oog is ook op deze mixer gevallen en vroeg me af wat je bevindingen zijn na een paar maanden gebruik? Kan de mixer ook goed kleine hoeveelheden aan? Komt hij goed bij de onderkant en zijkanten van de kom? Ik ben erg benieuwd.

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Hallo Lisanne. Ik heb de mixer uiteindelijk weggegeven, dus ik kan je helaas niet teveel vertellen over de ervaringen. Sorry!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.