Ellis gourmet burger

Ellis Gourmet Burger Rotterdam

ellesgourmetburger

Het is een hype. Overal komen ineens burgerrestaurants. Ze proberen de simpele hamburger te verkopen als het nieuwe ambachtsproduct. Geen broodje McDonalds. Goed vlees, goed brood en verrassende garnituren. Ik zou elk burgerrestaurant in Rotterdam wel willen proberen. Ellis Gourmet Burger Restaurant is de eerste uit Rotterdam die ik van de lijst af kan strepen.

Ik ben gek op burgers. In elke vorm, soort en maat. Maar als ik een hamburger buiten de deur eet, kies ik vaak een veilige optie. Als ik bacon zie staan, ben ik vaak al verkocht. Dan nog wat kaas erbij en mijn avond kan echt niet meer stuk. 

Ellis Gourmet Burger is een net zaakje in Rotterdam. Naast het centrale station zit het op een ideale locatie. Het ziet er leuk uit en de bediening is enorm vriendelijk. Ze zijn er op gefocust om bijproducten te verkopen maar zijn niet opdringerig. Wij hadden geen reservering maar konden gewoon plaatsnemen. 

ellesbaconburger

Ik zag op de menukaart al snel wat ik wilde hebben. De Ellis Classic met bacon. Je hebt ook de keuze uit verschillende bijgerechten. Wij gingen voor uienringen en Franse frietjes. Beide waren 3,50 euro. De hamburger was 9,- euro. Eerlijk? Voor een kaal bord met alleen een hamburger vind ik dat aan de prijzige kant. Maar dat is normaal in dergelijke zaken. De burger was wel lekker. Al had ik er stiekem meer van verwacht. 

De frietjes waren okay, de saus erbij was lekker. De uienringen waren een tegenvaller. Sowieso een kleine portie voor 3,50 euro. Ook leken ze niet helemaal gaar. Als je een hap nam, trok je in één keer de hele ui uit het korstje. Dat hoort niet zo, toch was dit bij alle uienringen. Er zat wel een lekkere saus bij. 

lamburger

Mijn vriend ging voor de lamsburger. Zeker een aanrader. Qua garnituur simpeler maar de smaak van het vlees vond ik beter. Het brood van beide burgers was perfect. Krokant maar zacht. Het lijkt enorm maar je knijpt het gemakkelijk in elkaar. 

Goede burgers en wij hebben zeker lekker gegeten. Wanneer je in de buurt van Rotterdam centraal wilt eten, moet je hier vooral eens naar binnenlopen. De échte aanrader? De limonade! Die was heerlijk en zelfgemaakt met vers fruit. Die moet ik echt eens proberen zelf te maken. 

 

 

Ellis Gourmet Burger Rotterdam

Stationsplein 49 
3013 AK Rotterdam
 
5 antwoorden
 1. Angela
  Angela zegt:

  Ik heb deze ontdekt in Antwerpen en toen vertelden ze mij ook dat ze een filiaal gingen openen in Nederland. Ik heb in Antwerpen daar zo lekker gegeten!

  Beantwoorden
 2. Sanne
  Sanne zegt:

  Ik ga altijd naar Ellis in Antwerpen. Ik neem steevast de classic burger met frietjes en een corn. De prijzen zijn idd best duur, maar ik heb het er wel voor over.

  Beantwoorden
 3. Kimber - Reisgenie
  Kimber - Reisgenie zegt:

  Grappig! Ik heb vorige week bij Ellis Gourmet in Leuven gegeten. Mijn mening is eigenlijk gelijk aan die van jou: nogal prijzig en niet súper bijzonder. Ik vond de burger lekker, maar inderdaad, 9 euro vind ik een flinke prijs voor een verder leeg bord.

  Beantwoorden
 4. Kim
  Kim zegt:

  Ik heb er één keer in Brugge gegeten, een Indisch getinte burger met avocado, mango-chutney en gegrilde kip. Lekker maar persoonlijk vind ik de burgers van de Burgerij (in Antwerpen) veel lekkerder. Ze zijn iets prijziger maar je krijgt er dikke, ambachtelijke frieten bij en het is een gigantische portie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.