Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

limoncellotiramisu

Ik ben gek op tiramisu. Mijn favoriete tiramisu is nog altijd de tiramisu met bitterkoekjes, amaretto, sinaasappel en karamel. Dit keer maakte ik een frisse en zomerse versie met Pallini limoncello. Dit is de simpele versie van deze limoncello tiramisu. Maak hem bijvoorbeeld eens af met heerlijke verse frambozen. Genieten!

Ik ben helemaal niet zo van de toetjes. In een restaurant neem ik ook liever alleen een voorgerecht en een hoofdgerecht. Alleen ijsjes kan ik altijd wel waarderen. Als ik een toetje mag kiezen, zijn er twee dingen die altijd goed scoren: tiramisu en crème brûlée. Hebben jullie wel eens een lekkere tiramisu in een restaurant op? Ik vind het vaak tegenvallen. Te weinig mascarpone, droge koek of gewoon weinig smaak. 

Hoewel wij pas net terugkomen zitten we nu alweer te fantaseren over de volgende vakantie. Ik wil graag een keer naar Istanbul. We zouden ook graag een autotour gaan doen, zodat we weer een excuus hebben om naar Praag te gaan en ook Italië kwam ter spraken. Het lijkt me allemaal supertof! En mocht de reis naar Italië gaan, ga ik zeker op zoek naar de beste tiramisu. Al kijk ik stiekem nog meer uit naar het eten in Praag. Dat mis ik echt. 

Maar nu eerst deze limoncello tiramisu. Eigenlijk niet meer te vergelijken met klassieke tiramisu, maar wel enorm lekker. 

Limoncello tiramisu
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 50 cl limoncello
 2. 1 citroen
 3. 100 gram mascarpone
 4. 100 ml slagroom
 5. 50 gram poedersuiker
 6. 12 lange vingers
Instructions
 1. Pers het sap van de citroen uit, meng dit met de limoncello.
 2. Leg de lange vingers naast elkaar met de kale kant naar boven.
 3. Verdeel het citroensap met limoncello over de lange vingers.
 4. Klop de slagroom op en roer de mascarpone los.
 5. Meng de slagroom met de mascarpone en doe hier de poedersuiker bij.
 6. Maak de schaaltjes nu op door te beginnen met een laagje lange vingers, daarna het mascarpone mengsel, nog een laagje lange vingers en afmaken met mascarpone.
 7. Als laatste topping kun je zelf kiezen voor bijvoorbeeld vers fruit, amandelen of citroenrasp.
Notes
 1. Deze hoeveelheden zijn voor twee (royale) schaaltjes.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.