Pure chocolade ijs

ijsje

Ik kreeg een KitchenAid voor mijn verjaardag van mijn oma. Een dag later ging ik al terug om de ijsmachine te halen. Met het warme weer van de afgelopen paar dagen kan je die natuurlijk echt niet missen.

Nadeel van dit warme weer is ook dat het ijs al op was voordat ik er een foto van kon maken. Toch kon ik jullie niet van dit recept onthouden, ik had al lang niet meer zulk lekker ijs op!

Ingrediënten

  • 300 ml halfvolle melk
  • 50 gr fijne suiker
  • 50 gr cacaopoeder
  • 100 gr pure chocolade
  • 200 ml slagroom

Zet een pannetje op met de melk, doe hierbij de suiker, het cacaopoeder en laat de chocolade langzaam smelten. Alles de chocolade helemaal gesmolten is kun je de pan van het vuur halen en laten afkoelen. Klop de slagroom ondertussen luchtig en roer deze daarna ook door de melk heen. Laat het geheel nu goed afkoelen en gebruik het daarna pas in je ijsmachine.

Als het klaar is kun je echt niet wachten totdat je kan aanvallen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.