vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagneLasagne, ik hou er van. Mijn moeder doet op het moment een dieet waarbij ze wel koolhydraten en vlees mag, maar nooit samen in één maaltijd. Dat maakt lasagne natuurlijk wel een beetje lastig. Mijn moeder maakte de vorige keer een lasagne zonder lasagnebladen, was erg lekker, maar ik mistte de pasta toch wel. Daarom wilde ik aan mijn moeder bewijzen dat je ook een lekkere vegetarische lasagne kan maken. 

Wat is het toch lastig om een mooie foto van lasagne te maken. Maar ik heb nu een nieuwe mooie kleine ovenschaal dus hopelijk lukt het een volgende keer beter. Misschien is het geen plaatje om te zien maar het was wel heerlijk. Lasagne is één van die dingen die ik echt wel elke dag zou kunnen eten. 

Het leuke van lasagne is dat je helemaal zelf kunt bedenken wat je er allemaal in wilt doen. Zo zijn laagjes courgette altijd lekker. Een laagje gekarameliseerde uien is ook erg lekker. Mijn volgende lasagne gaat een lasagne met alleen maar groene groenten worden! 

Wat is jullie favoriete lasagne? Ik denk dat tot nu toe mijn lasagne met zalm mijn favoriet is. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Vegetarische lasagne
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram lasagne bladen
  2. 2 courgetten
  3. 4 uien
  4. 3 wortelen
  5. 250 gram champignons
  6. 2 paprika's
  7. 1 liter gezeefde tomaten
  8. 300 ml rode wijn
  9. 1 tl oregano
  10. 3 tenen knoflook
  11. 3 laurierblaadjes
  12. handje verse basilicum
  13. peper
  14. zout
  15. 0.5 ml melk
  16. 25 gram roomboter
  17. 3 el bloem
  18. 100 gram geraspte kaas
  19. 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui fijn, snij de paprika in kleine stukjes, rasp de wortel grof en snij de champignons in plakjes.
  3. Bak eerst de uien glazig voordat je de praprika toevoegt. Laat ook die weer even bakken voordat je de champignons erbij doet.
  4. De geraspte wortel kan er bij en dan kun je ook de knoflook erbij persen en even kort mee bakken.
  5. Blussen met de rode wijn en de gezeefde tomaten.
  6. Kruid de saus met de oregano, laurier en basilicum. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat de saus zo lekker door pruttelen.
  7. Snij de courgette in plakken van ongeveer 0.5 cm dik. Gril deze plakken aan beide kanten mooi aan.
  8. Pak een nieuw pannetje en doe hier de boter in. Wanneer de boter helemaal gesmolten is kun de bloem toevoegen en even laten garen.
  9. Vervolgens kun je beetje bij beetje de melk toevoegen. Je ziet dat die telkens word opgenomen. Blijf doorgaan tot je saus een mooie dikte heeft. Hij mag iets dunner dan je zou willen, want op dit punt doe je de Parmezaanse kaas erin en zal die weer ietsjes dikker worden.
  10. Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Begin altijd een laag saus.
  11. Vervolgens kun je gewoon om en om laagjes maken van de pasta, de saus en de courgette. Eindig met de kaassaus en strooi hierover de geraspte kaas.
  12. Plaats de lasagne nu voor 30/35 minuten in de oven.
Notes
  1. Een dag waarbij je zeker aan je portie groenten komt. Eet smakelijk!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
24 antwoorden
  1. Rowan - RebelliousyetRomantic
    Rowan - RebelliousyetRomantic zegt:

    Oh, wat een fijn recept! Ik ben dol op lasagne, maar deed nooit heel moeilijk dus het kwam meestal neer op een groente en gehakt. Nu ik geen vlees meer eet heb ik me er niet meer aan gewaagd omdat ik niet zo goed wist hoe. Dit klinkt heel lekker! :)

    Beantwoorden
  2. Kimberley
    Kimberley zegt:

    Ik vind je foto’s gewoon hartstikke smakelijk hoor! Haha. Maar dit is wel een super idee. Ook voor mee naar school… Hm. Ik ga me hier wel aan wagen, denk ik!

    Beantwoorden
  3. Kirsty
    Kirsty zegt:

    Ohhh ik vind dat je juist heerlijke foto’s hebt gemaakt! Ik ben echt gek op lasagne, maar vind het altijd wat minder dat ik er altijd maar rundergehakt doorheen doe terwijl ik niet per se altijd vlees hoef te eten. Dit lijkt me een heerlijk alternatief!

    Beantwoorden
  4. Bianca
    Bianca zegt:

    Lijkt me heerlijk! Ik ben veggie maar doe het altijd nog een beetje anders, mijn lasagne blijft ook nooit zo mooi tesamen, de saus is vast wat te dun maar lekker is het altijd wel :)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.