Ontbijtcups van havermout

 • Bereidingstijd

  30 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 30 gram havermout
 • 1 eetlepel honing
 • halve theelepel koekkruiden
 • toppings naar keuze (Ik gebruikte Optimel vanille vla met blauwe bessen)

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 180 graden en prak de banaan met de havermout. Breng deze op smaak met koekkruiden en honing.

 • Stap 2

  Vet de vormpjes een beetje in en verdeel het deeg. Druk het deeg in vorm zodat je bakjes krijgt.

 • Stap 3

  Bak de ontbijtcups 25 minuten in de oven.

 • Stap 4

  Serveer ze met jouw favoriete toppings.

Ontbijtcups

Het was weer tijd voor de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van koekiesenzo, een blog vol met toffe recepten. Toen ik deze ontbijtcups van havermout zag, was de keuze snel gemaakt. 

Mijn ontbijt wisselt met periodes. Op dit moment eet ik het liefst een warme havermout met cacao. Als kind had ik nooit verwacht dat ik ooit havermout lekker zou gaan vinden. Terwijl mijn broer en vader enthousiast borden Brinta (met een extra berg suiker) wegwerkte, kreeg ik al de rillingen van de gedachte aan die zachte drap. 

Tegenwoordig is dat wel veranderd. Ik vind havermout een perfect gezond ontbijtje om de dag mee te beginnen. Je kunt er echt weer een ochtendje tegenaan en het is heerlijk op smaak te brengen. Ik gebruik graag cacao voor een chocolade versie, maar koekkruiden zijn ook heerlijk door de havermout. 

Zeker nu ik vakantie heb en het niet erg vind om ’s ochtends even een pannetje op te zetten en even mijn tijd te nemen, is het ideaal. Op een snelle drukke ochtend graai ik toch makkelijker een boterham. 

Als je echt tijd hebt om wat leuks van je ontbijt te maken, kun je deze ontbijtcups van havermout eens proberen. Heel simpel om te maken, maar ze hebben wel wat tijd in de oven nodig. Ik kreeg ze helaas niet uit mijn schaaltjes, maar waarschijnlijk gaat dat makkelijker met een muffinvorm. En ach, wat maakt het ook uit? Het ziet er zo ook leuk uit en het doet ook niets af aan de smaak. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

4 antwoorden
 1. Vivian | stayaliveandcooking
  Vivian | stayaliveandcooking zegt:

  Ohhh lekker! Met koekkruiden heb ik nog nooit geprobeerd, ik maak m’n havermout altijd met honing en walnoten.
  Trouwens, ik doe de havermout gewoon altijd in een kommetje met (soja)melk in de magnetron, 2 minuutjes en ’t is klaar! Geen pannetje voor nodig en nog sneller dan een boterham smeren ;)

  Beantwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Als ik haast heb, doe ik het inderdaad ook in de magnetron. Maar ik vind het uit een pannetje toch lekker. :)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.