Eten bij Jamie’s Italian Rotterdam

Jamie

Zodra bekend werd dat Jamie’s Italian naar Rotterdam zou komen, riep ik al dat ik daar echt heen wilde. Ik was van plan om samen met mijn vriend en ouders te gaan eten. En dat ga ik ook nog doen. Ga je mee, mam? Maar ik kreeg ook een uitnodiging van Jamie’s Italian Rotterdam om alvast van de sfeer en het eten te proeven. 

Jamie’s Italian zit in de Markthal. Ideale locatie en ze hebben het prachtig gemaakt. Als je vanuit de Markthal binnenkomt zie je direct de bar met allemaal vlees. De inrichting zouden ze zo naar mijn huis mogen verplaatsen. Ik voel mezelf er direct thuis. 

De bediening geeft je dat gevoel ook echt. Ze zijn spontaan en open. Casual, maar ze hebben wel alle aandacht voor jou en nemen daar ook de tijd voor. 

Toch zit ik eventjes zonder woorden blozend te giechelen. Niet omdat ik teveel heb gedronken maar omdat Gennaro Contaldo bij ons aan tafel komt zitten. Dan zit je ineens met de Italiaanse leermeester van Jamie Oliver te dineren. 

Gerrano

De vriendelijke chef kok straalt één en al enthousiasme uit. Hij begint bijvoorbeeld heel erg enthousiast over Nederland en onze stroopwafels te praten. Zo enthousiast dat ik zelf bijna direct de Markthal weer in ren voor een stroopwafel. 

We beginnen de avond met een alcoholvrije cocktail. Heerlijk! Fris, zoet en ijskoud. Ze vullen de tafel met verschillende hapjes en voorgerechten. De Italiaanse nacho’s mag je echt niet overslaan. Verder zijn de krokante inktvis en de bruschetta met wilde paddenstoelen echte aanraders. Je merkt dat het allemaal goede producten zijn waar ze op een simpele manier het beste uit naar voren halen. 

Als hoofdgerecht ga ik voor de “Kip al Mattone”. Scharrelkip in een romige wilde-paddenstoelensaus met crostini, rucola, citroen en parmezaanse kaas. De kip was onwijs mals. Dit is voor mij ultiem comfortfood. Ik kreeg er “Funky frieten” bij, deze zijn met knoflook en rozemarijn. Ik weet niet waar het door kwam, maar deze waren niet helemaal mijn smaak. Eigenlijk heeft het gerecht ze ook niet nodig. 

Bij het dessert konden wij weer van alles een beetje proeven. De cheesecake ga ik zelf namaken en de “Epic brownie” was ook echt epic. 

Ik voel me schuldig dat ik geen goede foto’s heb van het eten. Het zag er allemaal heerlijk uit. Helaas was het te donker en doen de foto’s het eten daardoor echt geen recht aan. Des te meer reden voor jullie om zelf eens een kijkje te nemen. 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.