appelmoes

De lekkerste appelmoes

appelmoes

Appelmoes. Je hebt een een hoop gezinnen die kip, patat en appelmoes eten. Ik heb dat nooit gedaan. Sowieso hou ik echt niet van fruit bij mijn warme eten. Maar appelmoes is één van die dingen waar ik trek in krijg als ik een beetje ziekjes ben. Net als mandarijntjes uit blik, vind ik ook heerlijk als ik me niet helemaal lekker voel. Ik ben nu al een paar dagen niet helemaal lekker, dus gisteren besloot ik een lekker pannetje appelmoes te maken. 

Laten we eerlijk zijn, de lekkerste appelmoes is natuurlijk de appelmoes die je zelf maakt. Uit de supermarkt zijn ze vooral zoet maar zit er verder maar weinig smaak aan. Als je het zelf maakt kun je tenminste zelf kiezen wat voor smaken je toevoegt. 

Het is nu herfst, dus ik ging voor echte herfstsmaken. Kaneel, kardemom en steranijs. Maar je kunt er ook rozijnen, banaan, peren of rabarber doorheen doen. Zoveel mogelijkheden, dat maakt het leuk. 

Dan kun je ook nog eens kiezen of je hem grof laat, met stukjes. Dan is het een appel compote. Of dat je hem even fijn stampt, dan is het een echte appelmoes. Ik maak er het liefst moes van. 

Ik zou je ook graag tips willen geven waar je het bij kunt serveren. Maar aangezien ik dus echt niet van fruit bij mijn avond maaltijd houd, lepel ik zo’n pot appelmoes gewoon puur weg. Misschien met een beetje yoghurt, een wentelteefje of een pannenkoek ook lekker. Maar eigenlijk heeft het helemaal niets nodig. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Appelmoes
Print
Ingredients
 1. 5 appels
 2. 3 el suiker
 3. 2 kaneelstokjes
 4. steranijs
 5. mespuntje kardemom
 6. 100 ml water
Instructions
 1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes
 2. Doe ze met het water in een pan en breng aan de kook.
 3. Voeg de suiker, kaneelstokjes, steranijs en het mespuntje kardemom direct toe.
 4. Breng aan de kook en draai het vuur zacht zodra het kookt.
 5. Laat 20 minuten koken tot de appels zacht zijn.
 6. Haal de kaneelstokjes en de steranijs eruit.
 7. Stamp met een pureestamper de appelmoes fijn.
Notes
 1. Warm of koud lekker!
 2. With love
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
14 antwoorden
 1. Northflix
  Northflix zegt:

  Klinkt heerlijk! Appels en kaneel is sowieso een win-win!
  Ik houd trouwens ook niet van appelmoes bij warm eten.
  Ik wil gewoon mayo en/of satésaus bij mijn patat :-)

  Beantwoorden
 2. Mayara Esther
  Mayara Esther zegt:

  Klinkt erg lekker, vooral omdat er kaneel in zit! Mijn opa vond appelmoes heerlijk en mijn tantes moesten altijd appelmoes voor hem sturen naar Cabo – van appelmoes werd die vrolijk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.