Paprika chips maken

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  veel of weinig

Ingrediënten

 • 1 grote aardappel
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 0.5 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel zout

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de frituur voor op 180 graden. Schaaf de aardappel met de mandoline in hele dunne plakjes.

 • Stap 2

  Meng alles kruiden met elkaar.

 • Stap 3

  Frituur de chips in kleine hoeveelheden totdat ze lekker krokant zijn. Laat ze even uitlekken boven een keukenpapiertje. 

 • Stap 4

  Meng de chips vervolgens met de kruiden. Voeg de kruiden rustig toe. Het kan zijn dat je niet alles nodig hebt. De chips was ook de volgende dag nog heerlijk krokant, langer dan dat heb ik ze nog nooit kunnen laten staan.

paprikachipsAls ik ergens verslaafd aan zou zijn, dan zou het chips zijn. Wanneer ik eens iets lekkers uitzoek in de supermarkt, kom ik eigenlijk standaard uit bij het chipsschap. Dat terwijl paprika chips maken zo makkelijk is. Kon ik ook de sour cream & onion zelf zo makkelijk maar maken. 

Eigenlijk kun je met chips natuurlijk makkelijk experimenteren. Je merkt snel genoeg welke smaken wel of niet goed in smaak vallen. Als je niet zoveel vertrouwen hebt in je eigen kruidencombinaties, kun je ook kijken naar een standaard kruidenmix. Zo zijn bijvoorbeeld Mexicaanse kruiden heel erg lekker op chips. Maar eigenlijk zijn ze ook puur met alleen wat zout al lekker. 

Met Kerst had ik ook zelf chips gemaakt met verschillende dipjes. Een cheddardip en een roomkaasdip met gekarameliseerde uien. Beiden waren echt heel erg lekker. En stiekem is alles natuurlijk nog lekkerder met een dipje. Maar die zal ik een volgende keer ook op de foto zetten om het recept met jullie te kunnen delen. 

Eigenlijk bakt mijn vriend meestal de chips hier. Hij is gewoon de allerbeste. Ik denk dat het vooral komt omdat ik te weinig geduld heb. De chips moet er lang genoeg inzitten om goed krokant te worden. Daarbij snoep ik er tijdens het bakken al veel te veel op. Oeps!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.