Beginners moestuin: Het begin

Beginners moestuin: Het beginTuinieren op een foodblog? Ja, dat kan gewoon. Want wat is er nou leuker dan koken met producten uit eigen tuin? Van alleen de gedachte word ik al helemaal enthousiast. Lekker mijn eigen verse kruiden of groenten uit eigen tuin.

Daarom ben ik dus begonnen met de makkelijke moestuin! Ik heb namelijk totaal geen groente vingers en hoewel ik enorm blij ben dat ik wel een grote tuin heb, had ik er eigenlijk nog nooit wat in gedaan. Met deze bak kun je netjes en gemakkelijk beginnen met je eigen moestuintje. Ik hou vooral heel erg van het overzicht.

Twee weken geleden hebben we de bak opgezet en de zaadjes gezaaid. Langzaam zag ik de zaadjes omhoog komen, als eerst kwamen de radijsjes omhoog. Die groeien zo hard! Vervolgens kwam alles geleidelijk omhoog. Ik had zelf niet verwacht dat het zo snel zou gaan!

Als jij ook geen groene vingers hebt, maar wel een eigen moestuintje wilt hebben, dan is dit echt een aanrader. De bak, aarde en zaden kun je makkelijk bij het tuincentrum halen. Voor de rest heb je alleen geduld nodig.

In mijn bak staan:

 • Aardbeien
 • Munt
 • Dille
 • Tijm
 • Wortels
 • Radijsjes
 • Dragon
 • Koriander
 • Rode peper
 • Lente ui
 • Peterselie
 • Bieslook
 • Basilicum

Enorm veel! Vooral de kruiden hebben niet enorm veel ruimte nodig, wortelen zaai ik de volgende keer toch in de volle grond, denk ik. Maar eerst maar eens het resultaat afwachten, misschien valt het erg mee.

Na deze bak werd ik zo enthousiast over mijn moestuin dat ik nog wat extra planten in de tuin heb gezet. Ik heb 1 rozemarijn, 2 grote tomaten, 2 cherry tomaten, 3 paprika, 2 courgette, 1 pompoen en 1 keer rode besjes in de tuin staan.

Aan de cherry tomaat zie je zelfs al tomaatjes komen.

Beginners moestuin: Het beginTip: voor betaalbare planten kun je beter naar de plantenhal gaan. Bij de grotere tuinwinkels is alles echt 3 keer zo duur, al ziet het er daar wel netter uit en zijn de planten vaak al net iets ouder.

Ik kan echt niet wachten tot ik kan beginnen met “oogsten”, nooit meer kruidenplantjes kopen en altijd verse kruiden!

Hebben jullie een moestuin? Of lijkt het jullie leuk?

Beginners moestuin: Het begin

 

 

7 antwoorden
 1. Eslem
  Eslem zegt:

  Zooo, jouw tomaatjes gaan snel! Hier begint net het eerste plantje te bloeien. En mijn kruiden komen dit jaar slecht op, de dille zelfs helemaal niet. Maar we wachten rustig af :)

  Beantwoorden
 2. kelly
  kelly zegt:

  Heel leuk. Heb een kleine ‘ kruiden plantjes’ verzameling op mijn balkon. Ook al heel leuk, en lekker! Zoveel meer smaak vers!! Maar dit is natuurlijk nog beter!
  Ben benieuwd naar je ‘ oogst’ foto’s!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.