Gemarineerde mozzarella

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 5 minuten

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • goede extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • bosje verse basilicum
  • bosje verse peterselie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Rasp een ongeveer de helft van de schil van de citroen. Hak de basilicum en de peterselie fijn en meng dit samen met de citroenschil door de olie heen. 

  • Stap 2

    Pak de mozzarella en trek deze in kleinere stukjes. Je kunt ook plakjes snijden, maar op deze manier houdt de mozzarella een fijnere structuur.

  • Stap 3

    Meng de mozzarella door de olie en breng deze verder op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Serveer de gemarineerde mozzarella met een lekker stuk brood.

Ik had laatst een persevenement van Miele. Het was een middag vol inspiratie en ik heb heerlijk kunnen fantaseren over een nieuwe keuken. Wist je dat zij bijvoorbeeld een keukenlade met een vacumeerapparaat erin hebben? Dat gecombineerd met de stoomoven is natuurlijk perfect voor een gemakkelijke sous-vide bereiding. Helaas kan ik dat nog niet, maar wat ik wel kan is een heerlijke gemarineerde mozzarella maken. Dat recept hebben we daar ook gemaakt en deel ik graag met jullie. 

Een gemarineerde mozzarella maken is enorm simpel, maar zijn de simpelste recepten dan ook niet vaak de lekkerste? Het enigste wat je verder nog nodig hebt is een goed stuk brood en een lekker wijntje. Een zonnetje en een lekker plekje buiten, zou natuurlijk ook niet verkeerd zijn. Maar als het weer niet meewerkt, is het ook binnen op de bank geen straf. 

Je kunt de kruiden altijd naar smaak aanpassen. Het is wel belangrijk dat je een goede mozzarella uitkiest. Mozzarella is enorm subtiel van smaak, maar vooral qua structuur merk je het meteen wanneer je geen lekkere mozzarella hebt. Eerlijk is eerlijk, wanneer ik het geraspt over een pizza gooi of een keer tussen een tosti stop, doe ik echt niet moeilijk en neem ik gewoon een goedkope mee. Maar in dit geval kan ik echt aanraden om dat een keer niet te doen. 

Dit recept stond al een poosje klaar om uit te schrijven. Nu ik het eindelijk schrijf, krijg ik er meteen weer trek van.

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord
  1. Vivian | stayaliveandcooking
    Vivian | stayaliveandcooking zegt:

    Ben het helemaal met je eens, simpel is vaak net zo lekker! Ik koop graag en vaak mozzarella ondanks dat ze meestal niet super sterk van smaak zijn: dat kan ik mooi compenseren met fijne kruiden. Goed ideetje! En dat fantaseren over een nieuwe keuken is errrrg herkenbaar….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.