Quesadilla met pulled chicken

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 45 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 100 gram mais
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 teen knoflook
  • Sriracha (optioneel)

Extra:

  • eetlepel zure room
  • kleine gesnipperde rode ui

Instructies

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de kip in 20 minuten helemaal gaar. Dit gerecht is ook ideaal te maken wanneer je een restje kip hebt. Pluk de kip wanneer die gaar is uit elkaar. 

  • Stap 2

    Snij de courgette in stukjes en bak deze op. Wanneer deze zacht is, kun je het teentje knoflook persen en erbij doen. Doe de ketchup, barbecuesaus en optioneel een beetje Sriracha door de courgette. Meng de mais en de geplukte kip ook door dit mengsel. 

  • Stap 3

    Beleg de helft van een wrap met het kipmengsel. Verdeel de geraspte kaas hier ook overheen en vouw de wrap vervolgens dicht. Maak zo alle vier de wraps.

  • Stap 4

    Plaats de wraps voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, snij ze in stukken en serveer ze met zure room en een gesnipperd rood uitje.

quesadillachickenIk weet nog niet veel van de Mexicaanse keuken, maar al het Mexicaanse dat ik wel heb gegeten, was echt heerlijk. Deze quesadilla met pulled chicken is absoluut niet traditioneel. Gelukkig maakt dat het zeker niet minder lekker. 

Ik had laatst in Berlijn ook heerlijke quesadilla’s gegeten en sindsdien kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Eerlijk is eerlijk, daar waren ze nog beter gevuld. Heerlijk pittig maar zacht gestoofd vlees en een subtiele kaas. Ze waren alleen onmogelijk om met je handen te eten. Terwijl zulke dingen voor mij nog lekkerder zijn wanneer ik ze wel met mijn handen kan eten. Lekker op de bank, een beetje dippen in de zure room en afmaken met wat gesnipperde ui. Hier maak je mij dus echt enorm gelukkig mee. 

Ik ga trouwens nog wat leuke reviews uitschrijven van Berlijn. De Mexicaan zit daar helaas niet tussen, dat was een spontaan hapje eten na wat cocktails. Even een keer eten zonder eerst beschamend uitgebreid foto’s te maken. Wat overigens het allerlekkerste was wat ik heb gegeten in Berlijn, was het avondje Peruaans. Dat is ook een keuken waarvan jullie meer op mijn blog gaan vinden de komende tijd. 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.