coq au vin

Coq au vin – Kip in rode wijn

Coq au vin - Kip in rode wijnHeerlijk kippetje gestoofd in rode wijn. Het ziet er misschien een beetje apart uit, maar het is echt onwijs lekker. Ik had het nog nooit op. Ik heb wel eerder in rode wijn gestoofd maar altijd rundvlees. Coq au vin is een klassiek Frans gerecht, het klinkt gewoon al lekker. Al heb ik sowieso een kleine zwak voor de Franse taal.

Laat je niet afschrikken door de kleur, probeer dit eens! Ik serveerde het met simpel gekookte krieltjes. De saus is echt heerlijk, het schijnt ook lekker te zijn met bijvoorbeeld pasta.

Een extra voordeel aan dit gerecht, je maakt maar één pan vies! En aangezien ik geen vaatwasser heb word ik daar altijd erg blij van!

 

Coq au vin – Kip in rode wijn

Wat heb je nodig:

  • Een hele kip
  • 100 gram spekjes
  • 200 gram champignons
  • 4 kleine uien
  • 6 wortelen
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el bloem
  • tijm
  • peterselie
  • zout
  • peper

Verdeel de hele kip in stukken. Mocht je daar niet goed in zijn kun je ook besluiten om bijvoorbeeld kippenbouten te gebruiken in plaats van een hele kip.

Pak een grote braadpan en laat deze warm worden. Bak de kip even aan alle kanten een beetje bruin. Haal de kip eruit en bak vervolgens de spekjes krokant.

Snij ondertussen de uien in groffe stukken, de champignons in kwarten en wortels in dikke stukken. Doe dit allemaal in de pan en laat dit ongeveer 5 minuten even een beetje bakken. Pers de tenen knoflook en doe dit er samen met de bloem bij.

Roer dit even door en laat de bloem heel even garen. Doe de kip er weer terug bij.

Tijd om te gaan stoven! Doe zowel de wijn als de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Doe de laurier, tijm en peterselie erbij. Wanneer het kookt kun je het vuur zachter draaien en met de deksel erop zo ongeveer een uur laten pruttelen.

Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Bij het serveren nog een klein beetje peterselie eroverheen doen. Enjoy!

Coq au vin - Kip in rode wijn

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.