Sinaasappel couscous

Couscous met sinaasappel en wortel

couscous

Ik had altijd iets tegen couscous. Ik weet niet eens waarom, want ik had het misschien 2 keer in mijn leven gegeten en dat was niet eens vies. Maar ik had er gewoon helemaal niets mee. De afgelopen weken heb ik HelloFresh getest, daar zat ook een couscous gerecht in. Dat was net niet helemaal mijn smaak, maar deed mij wel realiseren dat er wel leuke dingen mogelijk zijn met couscous. Voor het eerst in mijn leven heb ik dus couscous gekocht. Ik maakte als eerst een couscous met sinaasappel en wortel. 

Over 2 maanden ga ik naar Marokko. Aangezien ze daar ook veel couscous eten, kan ik het maar beter vast een beetje leren waarderen. En eigenlijk is couscous best lekker! Je moet het alleen wel lekker maken, net als bulgur of rijst. 

Ik heb verschillende recepten bekeken en zie vooral vaak zoete elementen terug in couscous. Aangezien ik al van plan was om forel uit de oven met sinaasappel te maken, dacht ik dat het wel leuk was om de sinaasappel ook terug te laten komen in de couscous. Dat was een succes! 

En vervolgens combineerde ik het met iets waar ik normaal ook echt niet van hou. Munt. Maar ik ben er dus achter gekomen dat munt is zo’n gerecht enorm goed past. Niet teveel, het moet niet overheersen. Maar het geeft wel een aparte en lekkere smaak. 

Ik ga de komende tijd nog veel meer met couscous proberen te maken. Het bereiden kan in ieder geval niet fout gaan. Hebben jullie nog leuke recepten met couscous? 

Couscous met sinaasappel
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram couscous
 2. bospeentjes
 3. handje rozijntjes
 4. 8 blaadjes munt
 5. 1 blokje bouillon
 6. extra vierge olijfolie
 7. 1 sinaasappel
Instructions
 1. Week de rozijnen van te voren zodat ze wat zachter zijn.
 2. Schaaf de wortels schoon en snijd deze in kleine stukjes.
 3. Kook ze gaar. Ik hou niet van harde wortelen dus ik kook ze vaak 10 minuten.
 4. Giet ze af, verwarm in hetzelfde pannetje nu twee keer zoveel water (met het bouillonblokje) als je couscous hebt.
 5. Wanneer het water kookt het vuur uitdraaien en de couscous erin doen.
 6. Met de deksel erop vervolgens 10 minuten laten wellen.
 7. Na het wellen losroeren met een beetje olijfolie.
 8. Doe de worteltjes en rozijnen er doorheen.
 9. Hak de munt fijn en doe deze er ook bij.
 10. Doe de helft van de rasp van de sinaasappelschil erbij en al het sap van de sinaasappel.
 11. Alles goed roeren en vervolgens serveren.
 12. Heerlijk bij een visgerecht of bijvoorbeeld bij eend.
Notes
 1. Royale portie voor twee personen. Hoe maken jullie couscous klaar?
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.