Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes maken

saucijzenbroodje

Ik had nog bladerdeeg in de vriezer liggen. Twee velletjes. Mij begint dat dan te irriteren. Daar moet ik gewoon iets van maken. Simpele saucijzenbroodjes maken was de oplossing. Zo klaar, je hebt het waarschijnlijk wel in huis en het is altijd lekker. 

Ik was hier vroeger echt gek op. Het enige wat dit kon overtreffen waren worstenbroodjes. Als dit in huis was, kon ik niet wachten tot het moment daar was. Of ik kocht ze zelf van mijn zakgeld. Maar eigenlijk heb ik ze de afgelopen 10 (?) jaar echt zelden tot nooit gegeten. Ik vind het vaak veel te veel bladerdeeg. 

Hebben jullie dat probleem ook met zulke broodjes? Ik eet vervolgens vaak eerst de randjes op en daarna het vlees. Maar eigenlijk eet ik in het begin dan gewoon met tegenzin. Ik ben geen enorme bladerdeeg liefhebben. Daarom waarschijnlijk ook mijn voorkeur voor worstenbroodjes. 

Wat mij eraan doet herinneren dat ik ook nog eens klassieke worstenbroodjes moet maken. Ik heb wel een keer worstenbroodjes met appel en cheddar gemaakt, heerlijk! 

Het probleem van teveel bladerdeeg is gelukkig enorm simpel op te lossen als je ze zelf maakt. Geen dikke randen maar gewoon een rolletje maken. Dat is het voordeel van zelf dingen maken, je kunt het altijd allemaal naar je eigen smaak aanpassen. 

Saucijzenbroodjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 2 vellen bladerdeeg
  2. 1 ei
  3. 200 gram rundergehakt
  4. 2 eetlepels broodkruim
  5. 1 theelepeltje milde sambal
  6. klein beetje worcestersaus
  7. peper
  8. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Scheid het ei, houd het eigeel apart.
  3. Meng het gehakt, eiwit, broodkruim, sambal, worcestersaus, peper en zout.
  4. Pak het bladerdeeg, zorg dat het goed ontdooid is.
  5. Verdeel het gehakt in 2 delen.
  6. Maak hier een rolletje van op het bladerdeeg.
  7. Rol het bladerdeeg op en smeer het laatste stukje in met een beetje eigeel.
  8. Het overtollige bladerdeeg kun je eraf snijden.
  9. Smeer de bovenkant ook in met eigeel.
  10. Bak ze nu in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze een mooie kleur hebben.
Notes
  1. Mijn bladerdeeg was niet geweldig, misschien te lang in de vriezer gelegen? Maar toch was het lekker.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.