Shirkhan

Shirkhan Amsterdam

Shirkan

Ik ben naar de Foodhallen Amsterdam geweest. Ondertussen bestaat het al een poosje. Maar aangezien ik eigenlijk zelden tot nooit in Amsterdam kom, was ik er nog nooit geweest. Samen met Rozemarijn van etenmetroos.nl heb ik een culinair dagje Amsterdam gedaan. Dan kun je de foodhallen natuurlijk niet overslaan. 

Wanneer je binnenkomt wil je het liefst overal in de keuken kijken, alles proeven en urenlang genieten. De sfeer is er ook goed voor. Wij kwamen in het begin van de middag, maar eigenlijk hing er nu al een lekkere borrelsfeer. Op het eerste oog is het lastig kiezen. Ik had veel gehoord van Bulls & Dogs. Een fancy hotdog kraam met leuke combinaties. Daar begon ik met een luxurious dog voor 6 euro. Lekker brood, goede worst maar verder hele zwakke smaken. Zeker niet iets waar ik nog eens terug voor zou komen. 

hotdog

Maar terwijl je rustig je broodje zit te eten, komen er echt de lekkerste dingen voorbij. Bij alles denk je “Dat wil ik ook!”. Heerlijke broodjes pulled pork, geweldige hamburgers en enorme plateaus met sushi. 

Het was duidelijk tijd voor een tweede ronde. Ik twijfelde over de tosti van Caulils. Goed brood en een enorme laag kaas. Maar ik vond het toch wat aan de prijzige kant (6 euro) en ging liever voor iets dat ik thuis niet zo gemakkelijk maak. 

Zo kwam ik uit op Shirkhan. Het hoogtepunt van de Foodhallen. Wat zeg ik? Het hoogtepunt van heel Amsterdam! Achterin staat een prachtige tandoor. De kip zit op grote spies en grillen ze daarna nog even af. De geur die er vanaf komt is heerlijk. 

chickentikkawrap

Ik ging voor een chicken tikka wrap, waarbij de wrap een zelfgemaakt naanbrood is. En werkelijk alles aan deze wrap was perfect. Het naanbrood was heerlijk, de kip was onwijs goed gekruid. Het was nog mals, maar had krokante stukken. Pikant, maar zeker niet te pittig. Een heerlijke saus van koriander maakte het helemaal af. Door deze wrap ben ik koriander gaan waarderen. 

Het kost 7.95, dat lijkt duur. Maar dit was het echt helemaal waard. Als ik nog een keer in de Foodhallen ben, haal ik dit zeker nog een keer. 

Zijn jullie al in de Foodhallen geweest? Nog tips?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.