turkse pide

Turkse pide recept

turksepides

Het lijkt wel alsof er deze week een soort brood-thema is op mijn blog. Niet bewust gedaan, maar als ik dan toch bezig ben gooi ik er nog wel een brood receptje in. Deze heerlijke Turkse met gehakt gevulde broodjes. Met dit Turkse pide recept zet je zo op tafel!

In de middag even naar de Turkse bakker toe is altijd een goed idee. Zeker de eerste keren is het lastig kiezen, veel dingen die je niet kent. We kennen allemaal de bekende Turkse pizza, broodje kebab of tegenwoordig de kapsalon. Maar ze hebben nog veel meer lekkere dingen. 

Ik heb een aantal keer zo’n Turkse pide meegenomen. Maar meestal kwam ik dan toch een beetje teleurgesteld thuis. Het brood is vaak wat droog omdat het waarschijnlijk al te lang ligt en het geheel is vaak een beetje flauw. De vulling is wel lekker, maar in verhouding is er gewoon te weinig vulling. Zonde. 

Maar toch wilde ik het eens proberen om het zelf te maken. Dan kan ik namelijk rekening houden met alles dat ik normaal een beetje vind tegenvallen. En de broodjes direct uit de oven opeten. En dan zijn ze toch wel heel erg lekker. 

Ik kook niet vaak iets uit de Turkse keuken, maar als ik dan iets maak ben ik toch elke keer weer enthousiast. Mensen vragen mij wel eens wat mijn favoriete keuken is, ik vind dat echt een lastige vraag. Ik ben gek op alles uit de Italiaanse keuken, maar ik vind koken uit de Franse keuken ook geweldig. De Franse keuken is gewoon een fijne basis om te hebben. De laatste tijd verdiep ik mezelf ook steeds meer in de oosterse keuken en daarin vind ik het gebruik van kruiden weer enorm leerzaam. 

Wat is jullie favoriete keuken? 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Turkse pide
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 300 gram bloem
 2. 75 ml water
 3. 5 gram gedroogde gist
 4. 50 ml yoghurt
 5. 200 gram gehakt
 6. 1 paprika
 7. 1 ui
 8. 2 eetlepels tomatenpuree
 9. 1 theelepel komijn
 10. stukje gember ter grote van je duim
 11. 2 theelepels paprikapoeder
 12. 1 theelepel sambal
 13. peper
 14. zout
Instructions
 1. Doe de bloem, water, yoghurt, gist en een snuf zout in een grote kom.
 2. Kneed dit alles tot een mooi elastisch deeg, hiervoor moet je ongeveer een kwartier kneden.
 3. Zet het deeg nu afgedekt weg op een warme plek.
 4. Verwarm een pan op het vuur met een klein beetje olie.
 5. Snipper de paprika en de ui.
 6. Bak het gebakt met de paprika en de ui goed aan.
 7. Voeg de tomatenpuree toe om te ontzuren.
 8. Breng nu op smaak met de sambal, komijn, gember en het paprikapoeder.
 9. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
 10. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 11. Als het deeg een uur heeft gestaan en ongeveer in formaat is verdubbeld, kun je het deeg in 4 delen verdelen.
 12. Rol elk stuk uit tot een langwerpig ovaal stuk.
 13. Verdeel de vulling op het deeg.
 14. Vouw de zijkant van het deeg een stukje naar binnen en knijp de eindjes aan elkaar.
 15. Plaats de broodjes nu voor een kwartier in de oven.
Notes
 1. Direct uit de oven het lekkerste!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.