spinazie feta brood

Spinazie feta brood

spinaziefetabrood

Spinazie vind ik echt heerlijk. Met eieren, bij een pasta of gewoon simpel met wat room. Maar ik wilde er een keer iets anders van maken, daarom maakte ik er een heerlijk breekbrood van. En om dat nog wat lekkerder te maken verwerkte ik er ook feta kaas in. Dit spinazie feta brood is heerlijk als lunch, borrel of serveer hem naast een kom soep. 

Ik moet me nog steeds eens verdiepen in brood bakken. Hoewel ik graag zulke broodjes met smaakjes maak beheers ik de kunst van het pure brood maken nog steeds niet. Ik heb zelfs nog nooit een desem gemaakt. Ik heb het nog steeds op mijn to-do lijst staan. Al komen er telkens weer dingen tussen die ik gewoon veel leuker vind om te maken. 

Dit brood heb ik tussen het leren door gemaakt, geen zin om uitgebreid te koken maar als pauze even rustig een broodje kneden vind ik wel heerlijk. Misschien moet ik dat er maar in houden als ik nog eens ergens voor moet leren. Voor nu heb ik gelukkig mijn theorie examen voor mijn rijbewijs gehaald, die boeken kunnen weer weg en ik duik weer lekker de kookboeken in. 

Ik ben nu bezig met het boek “Heston Blumenthal thuis” daar ga ik voor Valentijnsdag uit koken, enorm tof! Maar ik ben stiekem ook gewoon een enorme fan van Heston Blumenthal, hopelijk krijg ik ooit de kans om in zijn restaurant “The fat duck” te eten. 

Ik dwaal overigens weer af. Vandaag geen Heston Blumenthal, maar wel een heerlijke spinazie feta brood. Makkelijk, maar toch is er niets zo lekker als zelfgebakken brood direct uit de oven. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Spinazie feta brood
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 400 gram bloem
 2. 7 gram gedroogde gist
 3. 175 ml melk
 4. 1 ei
 5. 500 gram spinazie
 6. 50 ml olie
 7. 2 tenen knoflook
 8. 200 gram feta
 9. zout
Instructions
 1. Doe een klein beetje olie in een grote ban en doe de spinazie hierin, laat dit een klein beetje slinken, draai het vuur uit.
 2. Doe de bloem, spinazie, melk, het ei, gist en een beetje zout in een grote kom.
 3. Kneed alles tot een deeg, blijft kneden tot je deeg elastisch begint te worden.
 4. Als er veel vocht uit je spinazie is gekomen kan het zijn dat je iets meer bloem moet toevoegen.
 5. Na ongeveer een kwartier kneden kun je de feta toevoegen, laat een beetje feta apart zodat je deze voor het bakken over het brood kunt verdelen. Dan zie je direct dat er feta in het brood zit.
 6. Dek het deeg af en laat dit een uur op een warme plaats rusten.
 7. Doe de olie in een schaaltje, pers de tenen knoflook en doe deze erbij.
 8. Zet het schaaltje even kort in de magnetron, de knoflook smaak komt beter los in de warme olie.
 9. Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes.
 10. Leg een bakpapier in een grote springvorm.
 11. Haal elk bolletje deeg door de knoflook olie.
 12. Vul de springvorm met de bolletjes deeg, verdeel het restje feta erover.
 13. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 14. Laat het deeg nog eens 45 minuten rusten.
 15. Plaats het brood nu voor 45 minuten in de oven.
Notes
 1. Warm heerlijk, maar de volgende dag koud ook nog erg lekker!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. Laura
  Laura zegt:

  Oh oh.. stom stom stom, was het zout vergeten dus het brood was erg flauw.
  Maar verder was het een lekker broodje, ga ik zeker nog eens vaker maken met een gebonden soepje erbij!
  Dankje. Groetjes Laura

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.