Ravioli met pompoen en pesto olie

pompoenravioli

Zelf pasta maken vind ik enorm leuk om te doen. Maar toch is pasta vaak een maaltijd die ik klaarmaak als ik eens geen zin heb om lang in de keuken bezig te zijn. Ik heb dus ook verschillende soorten pasta altijd in de kast staan. Maar de keren dat ik zin heb om eens wat extra moeite te doen haal ik mijn pasta machine uit de kast en begin ik te kneden en te rollen. 

Dit keer maakte ik een ravioli met pompoen en pesto olie. Een heerlijke herfst recept. Als je pasta maken eenmaal door hebt is het ook helemaal niet lastig. De fout die ik telkens maak is dat ik de ravioli te vol wil vullen. Waardoor ze bij het vouwen al open barsten. Doe dat dus vooral niet. 

De vulling van pompoen is heel erg lekker, ik had uiteindelijk veel te veel. Maar je kunt hem ook als pompoenspread gebruiken. Heerlijk op een boterham. Zeker met een beetje extra kaas en misschien nog een beetje pesto olie als je daar ook nog iets van over hebt. 

Al met al was dit gerecht in ieder geval een prima onderdeel van het drie gangen dinertje dat ik voor mijn vriend maakte. Met als voorgerecht de witlof mosterd soep en als dessert het pannenkoeken taartje

Het is dat ik de vakantie kilo’s er de komende tijd weer af moet werken, anders zou ik wel wekelijks zo’n dinertje willen doen. Het is zo gezellig om even rustig uitgebreid te dineren. Eerst maar weer eens wennen aan normaal eten. De afgelopen vakantie veel te veel gegeten. Begonnen met een uitgebreid hotelontbijt en daarna dagen vol met Tsjechisch eten en veel te veel bier. Genoten, dat wel. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Ravioli met pompoen en pesto olie
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram bloem
 2. 2 eieren
 3. 1 flespompoen
 4. 100 gram Parmezaanse kaas
 5. 2 tenen knoflook
 6. 1 ui
 7. pesto
 8. extra vierge olijfolie
 9. 1 ei
Instructions
 1. Maak de pasta, dat doe je door de bloem en de eieren te kneden.
 2. Voeg een klein snufje zout toe.
 3. Kneed er een stevig deeg van en leg het vervolgens in de koelkast om een half uur te laten rusten.
 4. Schil de pompoen en snij hem in kleine blokjes.
 5. Doe een beetje olie in een pan en doe de pompoen hierin.
 6. Snipper de ui en doe deze samen met de geperste knoflook in de pan.
 7. Voeg 50 ml water toe en laat de pompoen met de deksel erop gaar stoven.
 8. Rol het deeg door de pasta machine, begin op de dikste stand, ga steeds wat dunner tot je op de meeste dunne stand zit.
 9. Pureer de pompoen samen met de geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmixer helemaal glad.
 10. Steek je ravioli uit, vul hem met de pompoen en smeer de randen in met een los geklopt ei voordat je de randen op elkaar drukt.
 11. Ik heb een speciale pers hiervoor, maar je kunt zelf kiezen welke vorm je wilt en gewoon de randen op elkaar drukken met een vork bijvoorbeeld.
 12. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de ravioli gaar. Wanneer ze boven drijven zijn ze goed.
 13. Roer twee eetlepels pesto los met 4 eetlepels goede olie.
 14. Verdeel dit voorzichtig over de pasta.
Notes
 1. Maak de pasta af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.