Mac and Cheese

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 120 gram macaroni
 • 1 eetlepel roomboter
 • 1 eetlepel bloem
 • 300 ml melk
 • 75 gram oude geraspte kaas
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar. 

 • Stap 2

  Verwarm de roomboter met de bloem in een pannetje. Laat dit eventjes garen voordat je geleidelijk de melk toevoegt. Blijf doorgaan tot je de dikte van vla hebt. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt. 

 • Stap 3

  Voeg alle kaas nu toe aan de saus, laat dit smelten. Breng op smaak met peper en zout. 

 • Stap 4

  Roer de afgegoten macaroni door de kaassaus en serveer direct. 

macandcheese

Het werd weleens tijd voor een echte Mac and Cheese op mijn blog. Ik heb al wel een macaroni ovenschotel geschreven met flink wat kaas, heel erg lekker. Maar de echte Mac and Cheese is voor mij onwijs simpel en direct uit de pan.

Mac and Cheese is echt zoiets dat ik maak wanneer ik bijna niets in huis heb, maar toch snel iets wil eten. Is het eten dat ik eigenlijk op de planning had staan mislukt? Dan maak ik wel Mac and Cheese. Moeten we nog boodschappen doen? Misschien hebben we wel alles in huis voor Mac and Cheese. Het is voor mij echt een ultiem bordje comfort food.

Als je een Amerikaanse versie wil maken, zou je er eigenlijk cheddar in moeten doen. Ik had dat deze keer niet in huis. Ook moet ik eerlijk zeggen dat ik liever voor sterkere kazen ga. Zo vind ik bijvoorbeeld Parmezaanse kaas echt onmisbaar in mijn Mac and Cheese.

Mac and Cheese is natuurlijk wel enorm machtig. Nou heb ik daar soms gewoon even zin in. Maar het is ook heel erg om te serveren bij een frisse salade of gegrilde courgette en wat gemarineerde kipfilet. Leef je uit, dit is in ieder geval de basis.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.