Knolselderijsoep met spekjes

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 25 minuten

 • Aantal personen

  4 personen

Ingrediënten

 • 1 knolselderij
 • 1 liter bouillon
 • 1 teen knoflook
 • 6 plakjes ontbijtspek
 • bosje verse bieslook
 • theelepel tijm
 • eetlepel crème fraîche

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm een beetje olie in een braadpan. Bak de plakken ontbijtspek krokant. 

 • Stap 2

  Snij de knolselderij in kleine blokjes. Haal het ontbijtspek uit de pan. Bak nu de knolselderij, fijngesneden knoflook en tijm enkele minuten op. 

 • Stap 3

  Voeg de bouillon toe en laat de knolselderij 20 minuten koken. Puree de soep fijn met een staafmixer. Maak de soep af met crème fraîche. 

 • Stap 4

  Serveer de soep met stukjes krokante ontbijtspek en kleine stukjes bieslook.

knolselderijsoep

Maken jullie ook weleens dingen waar je uiteindelijk helemaal geen zin in hebt? Ik wilde een avondje een andere soep eten en had direct enthousiast een knolselderij gekocht. Uiteindelijk bleef die enorme knolselderij de hele week in de kast liggen, want knolselderijsoep met spekjes sprak me ineens helemaal niet meer aan. Gelukkig heb ik het uiteindelijk toch gewoon gemaakt. Het was verrassend lekker!

Mensen die mij kennen weten dat ik helemaal geen fan ben van knolselderij. Mijn moeder at het vroeger graag. Zij maakte er dan een salade van. Supersimpel met wat mayonaise, peper en zout. Ik kon alleen de geur al niet uitstaan.

Gelukkig is knolselderij gekookt wel enorm lekker. Het is dan echt zo’n warme winterse smaak. De spekjes maakte het helemaal af en de bieslook vond ik er juist heerlijk fris in. Nog een lekker stuk brood erbij en dit is een perfecte maaltijd. Het lijkt me ook heerlijk als voorgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner.

Ik ben al langzaam aan het bedenken wat ik dit kerstdiner wil koken. Zijn jullie daar ook al mee bezig of ben ik gewoon weer veel te vroeg? Ik vind het altijd zo leuk om een avondje wat uitgebreider voor meerdere mensen te koken. Je hebt wel meerdere mensen en smaken om rekening mee te houden, maar dat maakt het eigenlijk ook juist uitdagend.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.