Koeken met hazelnoot en chocolade

 • Bereidingstijd

  30 minuten

 • Aantal personen

  10 koeken

Ingrediënten

 • 175 gram bloem
 • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 75 gram suiker
 • 1 ei
 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram hazelnoten
 • snufje zout

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

 • Stap 2

  Hak de noten fijn. Ik gebruikte chocoladedruppels, mocht je een reep gebruiken, moet je deze ook fijnhakken. 

 • Stap 3

  Meng alle ingrediënten en kneed dit tot een stevig deel. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm deze tot koeken. 

 • Stap 4

  Bak de koeken 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen zodat ze weer stevig zijn. 

hazelnootchocoladekoek

Koekjes bakken is altijd fijn. Ik bak graag elke keer nieuwe koeken. Dit keer wilde ik graag wat chocolade opmaken. Daarom maakte ik deze koeken met hazelnoot en chocolade.

Ik had laatst bij de groothandel zakken met chocoladedruppels gekocht. Die zijn natuurlijk enorm handig om mee te koken en bakken. Maar helaas had ik toch minder zelfbeheersing dan ik had gehoopt. Elke keer verdwenen er weer een paar chocoladedruppels waardoor de inhoud van de zakken steeds minder werd.

Dat is natuurlijk zonde, want ik heb ze gekocht om mee te koken, niet om constant iets te snoepen te hebben. Daarom besloot ik snel nog een recept met de chocoladedruppels te maken. Voordat het einde van de zak helemaal in zicht was.

Ik dook mijn voorraadkast in en vond daar ook nog wat hazelnoten. Ik ging die middag naar mijn schoonzus, dus ik ben direct aan het bakken geslagen. Altijd fijn om wat lekkers mee te nemen wanneer je op visite gaat.  Vaak doe ik dat dus ook. Terwijl ik eigenlijk ook altijd enorm onzeker ben over mijn baksels.

Ik vind het altijd spannend wanneer andere iets eten wat ik heb gemaakt. Misschien is dat best stom, want ik kook en bak natuurlijk flink wat af. Maar toch heb ik altijd het gevoel dat mensen het niet lekker gaan vinden. Ben ik de enige die dat heeft?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.