Salade met tonijn

tonijnsalade

2 dagen al geen nieuw artikel op mijn blog, wat stom dat ik me daar dan zo schuldig over voel. Maar mijn hoofd stond er echt even niet naar. Na Praag wil ik weer lekker verder met mijn dieet. En om eerlijk te zijn is mijn eten dan vaak niet zo spannend. Veel pure groenten, weinig spannende creaties. Maar misschien kan een goede klassieker delen ook geen kwaad. Deze salade met tonijn is slank, gezond en onwijs lekker!

Toen ik deze salade maakte snapte ik ineens waarom het zo vervelend is wanneer je voor alleen jezelf kookt. Ik had van alles een kleine portie maar toch was het echt een enorme salade geworden. Je zou hem dus ook met 2 personen kunnen eten, maar het kan ook geen kwaad om je gewoon helemaal vol te proppen, want het is allemaal gezond. 

Ik had het gevoel dat ik toch wel flink wat weg had gegeten maar het waren nog geen 400 calorieën. Zo fijn! 

Mensen denken al snel aan een salade als ze aan een standaard dieet denken. Maar eigenlijk eet ik helemaal niet vaak salade, zeker niet in de winter. Waar ik echt fan van ben als ik probeer af te vallen zijn soepen. Lekker veel vocht en groenten. Super gezond en meestal best slank. Vorige week hebben we gewoon 4 avonden soep gegeten. 2 avonden mijn heerlijke erwtensoep en 2 avonden een zelfgemaakte kippensoep. 

Het gaat me waarschijnlijk niet lukken om veel af te vallen deze december maand, maar als ik gelijk zou blijven ondanks alle heerlijke dinertjes ben ik al enorm blij! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Salade met tonijn
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 75 gram gemengde salade
 2. 1 ei
 3. 2 wortels
 4. 1 blikje tonijn op water
 5. 1 rode ui
 6. 100 ml yoghurt
 7. 1 theelepel mosterd
 8. bieslook
 9. peterselie
 10. paar kleine krieltjes
Instructions
 1. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
 2. Kook het ei naar smaak, de mijne kook ik 7 minuten.
 3. Meng in een schaaltje de yoghurt met de mosterd, bieslook en peterselie.
 4. Rasp de wortels en snij de rode ui in fijne ringen.
 5. Doe in een grote schaal de salade, de wortel en de ui.
 6. Dresseer dit met de yoghurt dressing en hussel het goed door elkaar.
 7. Snij de krieltjes en het ei in stukken.
 8. Leg de salade op een bord, verdeel hier de krieltjes en het ei over.
 9. Maak af met de tonijn en een beetje extra dressing.
Notes
 1. Super slank en gezond!
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.