Malteser taart

Maltesers taart

taartmalteser

Een collega van mij was jarig en een verjaardag kun je natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder taart. Met de andere collega’s hadden we al afgesproken om samen iets te regelen voor haar verjaardag, maar één dag van te voren was er nog geen concreet plan. Daarom vond ik een taart een goed idee. 

Toen de taart in de oven stond realiseerde ik me ineens dat mensen zelf vaak al trakteren als ze jarig zijn. In mijn enthousiasme helemaal vergeten. Dus een beetje ongemakkelijk nam ik de taart mee naar mijn werk in de hoop dat ze zelf niet al taart mee had genomen. Gelukkig had ze een flinke doos Merci chocolade om te trakteren, heerlijk, maar daar kan een stuk taart nog wel bij. Enorme chocolade overdosis, maar dat kan nooit kwaad. 

Ik vind het altijd lastig om te verzinnen welke taart goed bij iemand in de smaak zal vallen. In dit geval was een Maltesers taart in één van mijn eerste werkdagen al genoemd. Niet precies deze taart, maar het komt wel in de buurt. Ik wist daardoor in ieder geval dat chocolade een veilige keuze was. En hé, ik zeg zelf ook nooit nee tegen chocolade. 

De taart viel gelukkig enorm in de smaak! En geef toe, hij ziet er toch ook gewoon super tof uit!? 

Met chocoladetaart kun je bijna niet verkeerd gaan. Ik maakte al eerder twee soorten, chocolade truffel taart en deze machtige simpele chocolade taart. Nu kan ik deze Malteser taart toevoegen aan mijn lijstje. 

Wat is jullie favoriete taart? 

Malteser taart
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Voor de cake
  1. 200 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 200 gram roomboter
  3. 200 gram suiker
  4. 4 eieren
  5. 75 gram cacao
  6. 1 mespuntje kaneel
  7. snufje zout
Voor de botercrème
  1. 250 gram roomboter
  2. 250 gram poedersuiker
  3. 100 gram pure chocolade
  4. 20 ml melk
Voor de topping
  1. 2 zakken Maltesers
Instructions
  1. Zorg dat alle boter om kamertemperatuur is.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe alle ingrediënten(bloem, boter, suiker, cacao, eieren, kaneel en zout) voor de cake in een schaal en mix deze goed.
  4. Vet een springvorm in leg een bakpapiertje op de bodem. Verdeel een beetje bloem over de randen zodat je cake echt niet blijft plakken.
  5. Plaats de cake voor ongeveer 40 minuten in de oven. Test of de cake gaar is door er met een prikker in te steken, wanneer de prikker er schoon uitkomt is hij goed.
  6. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de botercrème erop doet.
  7. Voor de botercrème laat je eerst de chocolade au bain-marie smelten.
  8. Doe de melk bij de chocolade en roer hier vervolgens de poedersuiker hier doorheen.
  9. Doe de roomboter in een schaal en maak deze al een beetje luchtig met een mixer.
  10. Voeg de chocolade met poedersuiker tot en mix totdat je een glad mengsel hebt.
  11. Verdeel de botercrème over de cake.
  12. Als je de cake in de springvorm laat krijg je een mooie strakke rand.
  13. Verdeel de Maltesers over de botercrème en laat de taart in de koelkast weer helemaal stevig worden.
  14. Als je de taart uit de vorm wilt halen moet je de springvorm met je handen een beetje warm maken, dan laat de botercrème gemakkelijk los.
Notes
  1. Elke taart is een feestje.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

11 antwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      De cake loopt bol, dus de botercreme was alleen aan de zijkanten wat dik. Voor de rest gewoon een normaal laagje. :D haha, valt gelukkig enorm mee!

      Beantwoorden
  1. Rafke
    Rafke zegt:

    Een paar dagen geleden deze taart gemaakt voor de 12e verjaardag van mijn zoon. Ik vond alleen het onderste ‘cake’ gedeelte erg vast. Daardoor werd de taart al na 1 dag erg droog en niet meer zo lekker. Ik heb precies de hoeveelheden van het recept aangehouden. Geen idee wat er mis is gegaan?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *