bacon eiersalade

Paasrecepten met ei

ei oven

Bij Pasen horen eieren. Eieren in elke vorm en maat. Bij mijn moeder thuis liggen altijd bergen gekookte eieren klaar, en de chocolade eieren zijn weken van te voren al niet meer te ontlopen. Ik ben altijd gek op ei, je kunt er dan ook enorm veel verschillende kanten mee op. Daarom zet ik voor jullie wat paasrecepten met ei op een rijtje! 

sambal eieren

Mensen die eieren saai vinden snappen gewoon niet wat er allemaal mogelijk is met eieren. Zelfs van een simpel gekookt eitje kun je een heerlijk hapje maken. Wat dacht je van deze sambal eieren? Saai? Ik dacht het niet. Eieren in een heerlijke pittige saus. Als je dan ook nog eens zelf de sambal maakt ga je hier echt verbaasd van zijn! Wist je dat dit ook nog eens een erg gezond tussendoortje is?eggs benedict

Als je nou echt indruk wilt maken zijn eggs benedict echt een aanrader. Krokant broodje, gegrilde ham, gepocheerd ei en een heerlijke romige hollandaisesaus. Wel een beetje veel werk, maar deze klassieke combinatie kan niet fout gaan. Terwijl ik dit typ realiseer ik me dat ik dit echt weer een keer moet maken!

bacon eiersalade

Iets simpeler maar zeker niet minder lekker voor bij de paasbrunch is deze eiersalade met bacon. Eiersalade maken is enorm simpel, eigenlijk zouden ze al die kant en klare pakjes wel uit de winkel kunnen halen. En met wat uitgebakken bacon erin is deze salade nog lekkerder! Ook de perfecte manier om gekookte eieren die over blijven op te maken. 

schotse eieren

Voor mij is een ei perfect wanneer de dooier nog een beetje zacht is. Bij deze Schotse eieren is timing extra belangrijk, maar wanneer je dat onder controle hebt zijn ze echt heerlijk! Gepaneerde gehaktballen gevuld met ei. Voor wanneer je geen zin hebt om vroeg op te staan voor het paasontbijt en daarom maar een paasborrel wilt organiseren. 

baconeibroodje

Deze ei bacon broodjes heb ik een poosje meegenomen naar mijn werk. Heerlijk! Maar ze zouden ook echt niet misstaan bij een paasbrunch. Weer hetzelfde ei maar in een ander jasje. Uiterlijk is belangrijk bij eten en dit ziet er toch gewoon geweldig uit!? Als je dan ook nog eens zelf de witte bolletjes maakt kan dit gerecht echt niet meer stuk! 

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *