Bulgur salade

Bulgur pompoen salade

bulgursalade

Brood mee naar je werk is altijd makkelijk, maar wel wat saai. En lastig om er toch nog gezond te maken. Een salade is lekker en gezond, maar vaak ziet het er niet meer smakelijk uit na een fietstocht en halve ochtend in een broodtrommel. Daar heb je met deze salade geen last van. Ideaal om mee te nemen dus! 

Bulgur pompoen salade klinkt misschien apart, maar dit is toch wel mijn favoriete salade. Bulgur is sowieso een erg fijne basis voor een salade. Pasta zie je vaker in een salade maar het is veel gemakkelijker om bulgur smaak te geven. Het voegt echt iets toe. Mocht je het nog nooit hebben geprobeerd, echt eens doen! 

Ik kijk altijd wel uit naar de lunch, maar met deze salade nog net iets meer. Onze lunchtijd is tussen twaalf en twee, meestal zitten wij meteen om twaalf uur al in de kantine. Ik ben gelukkig niet de enige snoepkont tussen mijn collega’s. Vandaag was er eentje bijvoorbeeld jarig, stonden er twee dozen bonbons en een Maltesers chocolade taart op het bureau. Recept voor de taart deel ik binnenkort! 

Normaal ben ik trouwens niet van de salade als diner, maar geef mij deze salade als avondeten en ik zou echt niet teleurgesteld zijn. Koud is hij lekker, maar lauwwarm het allerlekkerste. 

Mocht je niet van geitenkaas of vergelijkbare kaas houden. Maak deze salade dan eens met gerookte kip. 

Bulgur pompoen salade
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 flespompoen
  2. 200 gram bulgur
  3. 0.5 granaatappel
  4. 100 gram zachte geitenkaas
  5. 1 rode ui
  6. 50 gram geschaafde amandelen
  7. 1 theelepel honing
  8. 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  9. 400 ml bouillon
  10. halve rode peper
  11. peper
  12. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen en haal de pitten eruit.
  3. Snijd de pompoen in kleine blokjes en plaats deze voor 30 minuten in de oven.
  4. Breng de bouillon aan de kook, gaar de bulgur hier in 10 minuten in.
  5. Snij de rode peper fijn en voeg deze toe aan de bulgur.
  6. Breng de bulgur op smaak met peper, zout en de honing.
  7. Voeg als de bulgur klaar is een eetlepel olijfolie toe.
  8. Snij de ui in halve ringen en haal de pitjes uit de granaatappel.
  9. Verwarm de amandelen in een pannetje tot ze een beetje kleur hebben.
  10. Meng alle ingrediënten met elkaar en verdeel dit over de borden.
  11. Brokkel de geitenkaas hier overheen.
Notes
  1. Dit recept is voor ongeveer 3 porties.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden
  1. Karin
    Karin zegt:

    Ik opende het recept omdat ik benieuwd was wat die witte smeuiige dingen op de foto waren, aangezien het recept onder de categorie veganistisch staat. Maar dat is geitenkaas! Niet heel veganistisch dus. Jammer. Maar zonder geitenkaas is het vast ook nog een hele lekkere salade.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.