Bacon ei broodjes

Bacon ei broodjes

baconeibroodje

Ik heb sinds kort een nieuwe baan en dat ging allemaal zo snel dat ik de eerste dagen mijn lunch bij de kantine moest halen. Niets mis mee, maar voor twee simpele broodjes was ik toch al 4 euro kwijt. Dat kan zelf natuurlijk een stuk goedkoper, maar als ik dan zelf lunch mee ga nemen wil ik wel een beetje iets lekkers meenemen. 

Zo ben ik afgelopen weekend aan de slag gegaan om verschillende dingen voor de lunch te maken. Ik maakte deze bacon ei broodjes, gehaktbroodjes en bananenbrood. Wat cherry tomaatjes mee in een broodtrommel en dat is een redelijk complete lunch. 

Ik heb de broodjes voor dit recept zelfgebakken, dat zijn gewoon mijn simpele witte bolletjes. Maar je kunt uiteraard ook gewoon andere broodjes gebruiken, zolang ze maar wel groot genoeg zijn om het ei in te proppen. 

Bacon en ei is natuurlijk een hele bekende combinatie maar door het op deze manier te presenteren ziet het er toch gewoon veel leuker uit? Dus perfect om mee te nemen naar de lunch, ze zijn koud namelijk heerlijk. Maar natuurlijk ook heerlijk op een zondags ontbijtje of bij een high tea. 

Wat nemen jullie mee naar de lunch? Of gaan jullie toch liever naar de kantine? 

bacon ei broodjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 4 bolletjes
 2. 8 plakjes bacon
 3. 4 eieren
 4. 2 eetlepels crème fraîche
 5. peterselie
 6. peper
 7. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven op 160 graden.
 2. Snij de bovenkant van de bolletjes af, hol de broodjes uit.
 3. Zorg dat je natuurlijk wel genoeg brood laat zitten zodat het niet gaat lekken.
 4. Smeer de broodjes nu in met de crème fraîche.
 5. Kruid met peper en zout.
 6. Leg de bacon in de broodjes en breek de eitjes hierin.
 7. Maak af met een beetje peterselie.
 8. Plaats voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de eieren goed zijn.
Notes
 1. Zowel warm als koud lekker!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
 1. Linda Delichef
  Linda Delichef zegt:

  Super leuk idee! Weer een ontbijtje om m’n vriend blij mee te maken in het weekend. Ik neem meestal gewoon simpele boterhammen mee naar werk. Naast werk, het huishouden en om het weekend kinderen in huis, moet ik eerlijk bekennen dat ik geen puf heb om uitgebreide lunches te maken voor op werk. Dat doe ik maar zelden.

  Beantwoorden
 2. Deb
  Deb zegt:

  Het ziet er heerlijk uit! En wat een goed om mee te nemen als lunch voor op het werk. Nog gefeliciteerd met je nieuwe baan trouwens!

  Ik lunch zelf amper in de kantine en neem zelf belegde broodjes mee. ‘S ochtends heb ik vaak maar heel weinig tijd dus ik zal jouw bacon ei broodjes eens maken voor tijdens de lunch van zondagmiddag.

  Beantwoorden
 3. Daisy - Lekker Happen
  Daisy - Lekker Happen zegt:

  Wat een leuk resultaat!
  Volgens mij vindt mijn lief dit heerlijk om te eten. Hij is verliefd op eieren en spek (en op mij!).
  Deze ga ik dus zeker onthouden!
  Ik? Ik leef tegenwoordig op krackebröd en een plak kaas of rookvlees in mijn pauze. En anders een simpele boterham met jam mee naar het werk.
  Helaas geen kantine aanwezig op de school waar ik werk. ;) Gelukkig ook maar!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.