gebakken havermout

Gebakken havermout met pindakaas

Gebakken havermout met pindakaasOok ik heb wel eens dagen dat ik niets in huis heb. Het brood was op, de melk was op. En we doen pas over 2 dagen weer boodschappen. Maar geen probleem want een simpele duik in de voorraadkast lost deze problemen altijd wel op. Al ziet het er misschien niet lekker uit, deze gebakken havermout met pindakaas was zeker geen straf om te eten.

Ik maak mijn havermout altijd met melk. Melk, rood diepvries fruit en dan een paar minuten in de magnetron. Onwijs simpel, maar lekker en het vult goed. Zonder melk is dat alleen wat lastig. Het kan wel, maar dan is het wel erg saai. Op deze manier merk je eigenlijk niet dat er geen melk in zit. 

Dit ontbijt is gezond omdat pindakaas en hazelnoten gezonde vetten hebben en havermout sowieso gezond is. Maar een slank ontbijt zou ik dit niet noemen. Maar ach, een goed ontbijt is belangrijk. 

Waar ontbijten jullie meestal mee? Ik zie altijd zoveel gezonde ontbijtjes voorbij komen op mijn Instagram. Plaatsen we het gewoon niet als we gewoon een boterham eten of eet niemand dat meer tegenwoordig?

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gebakken havermout met pindakaas
Een rijk maar lekker en gezond ontbijt.
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 30 gram havermout
 2. 180 ml water (melk kan ook)
 3. 2 tl cacao
 4. 1 el zoetstofpoeder (of gewoon suiker)
 5. 1 el pindakaas
 6. 1 el gehakte noten (ik gebruikte hazelnoten, pinda's kunnen natuurlijk ook)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe de havermout, het water, de zoetstof en het cacao in een ovenschaaltje.
 3. Roer dit allemaal goed door zodat de cacao is opgenomen.
 4. Plaats dit in de oven (ongeveer 10 minuten) dan is de bovenkant hard genoeg zodat je er pindakaas overheen kunt smeren.
 5. Verdeel nu ook de gehakte noten over je havermout heen.
 6. Laat het zo nog eens 20 a 25 minuten in de oven staan.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
 

22 antwoorden
 1. Nancy
  Nancy zegt:

  OK, I confess: Ik ontbijt gewoon met een boterham! Maar je hebt gelijk, ik geloof dat we het alleen op Instagram plaatsen als het een ‘verantwoord’ ontbijtje is, of als het lekker fotogeniek is. Ja, we zijn stiekeme snoeperds hè…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.