champignon soep

Spaghetti met champignonsaus

Spaghetti met champignonsausIk ben gek op spaghetti, dat is geen geheim. Als ik vroeger in een vriendenboekje mocht schrijven stond er bij “favoriete eten” altijd Italiaans. Bij andere kinderen was dat pannenkoeken of patat, maar mij maakte je blij met een heerlijk bord spaghetti. Spaghetti was eigenlijk altijd hetzelfde, de traditionele rode saus. En eerlijk is eerlijk, bij ons thuis kwam die altijd gewoon uit een pakje. Tegenwoordig maak ik pasta met zoveel verschillende sauzen. Eigenlijk kan ik zo elke dag van de week wel pasta eten. 

Deze spaghetti is een simpele vegetarische versie. En hij is ook nog eens extreem budgetvriendelijk. Ik ben namelijk met een nieuw projectje bezig voor mijn blog, maar daarover zullen jullie vanzelf meer lezen. 

Ik schreef laatst bij mijn champignonsoep ook al dat ik gek ben op champignons en daar was niets over geloven. Als je deze magische twee dingen dus combineert maak je mij extreem blij. 

Als jij nou wel liever een beetje vlees erbij eet. Dan zou dit bijvoorbeeld erg lekker met kip erin. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het totaal niet miste. De volgende keer dat jij spaghetti maakt, denk eens aan deze spaghetti met champignonsaus. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Spaghetti met champignonsaus
Serves 2
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram volkoren spaghetti
 2. 250 gram champignons
 3. 1 ui
 4. peterselie
 5. 1 tl mosterd
 6. 2 el bloem
 7. 500 ml kippenbouillon
 8. 25 gram roomboter
Instructions
 1. Zet een grote pan met water op.
 2. Snij de champignons in mooie plakjes en bak ze in een pan.
 3. Wanneer het water kookt kun je de pasta gaar koken.
 4. Haal de champignons wanneer deze mooi gebakken zijn uit de pan.
 5. Doe een klontje roomboter in dezelfde pan en bak hierin de uien glazig.
 6. Wanneer de uien glazig zijn kun je de bloem toevoegen en gaar deze even.
 7. Voeg nu rustig terwijl je continue blijft roeren de kippenbouillon toe.
 8. Wanneer de saus een mooie dikte heeft kun je deze op smaak brengen met de mosterd en de peterselie en indien nodig met wat peper en zout.
 9. Voeg de champignons weer toe aan de saus.
 10. Ondertussen is de pasta waarschijnlijk al klaar en heb je die hopelijk al afgegoten.
 11. Dan kan de spaghetti direct bij de saus. Roer dit goed door elkaar heen.
 12. Serveer direct. Als je nog een beetje peterselie bij de hand hebt kun je dit over het bord verdelen, ziet er smakelijker uit.
Notes
 1. Eetsmakelijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

24 antwoorden
 1. Anne-Ruth Dekker
  Anne-Ruth Dekker zegt:

  Ik maakte heel vroeger ook altijd spaghetti met een saus van champignons uit een pakje en voegde dan hamreepjes toe. Terwijl ik nu nooit meer uit een pakje kook haha! Ik ga deze gezonde variant onthouden, lijkt me erg lekker!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.